reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

ja tez już po wizycie. Wszystko jest ok:-) Te bóle a'la miesiączkowe podobno się zdarzają pod koniec... Zrobił mi szybkie usg, serducho bije, wody płodowe w normie więc raczej mam się nie szykować na jakieś niespodzianki. W poniedziałek mam zrobić posiew i kilka jeszcze innych badań już do cesarki i jak będę miała wyniki to mam przyjść i wstępnie ustalimy termin cesarki.
No i mam troszkę siąść na tyłku:-) przez 3 tyg przytyłam 700g, ale nie zmienia to faktu,że przez całą ciąże 14kg:(
a ja wczoraj już koszulę do szpitala w pośpiechu prasowałam:-D

devi to się Wam model szykuje:)

reklama
Niektóre z Was już tak bliziutko rozwiązania:shocked2:GRATULUJĘ udanych wizyt !!

Megmarion
chyba na nas jeszcze nie czas, bo ja tez parę dni temu byłam u lekarza i powiedział, że żadnych badań na razie nie robimy. Kolejna wizyta w 35tygodniu i wtedy badania...

Super że OK!
Mnie dzis w Ikei właśnie dopadł taki miesiaczkowy, dlatego teraz zaraz się kładę i już nie podskakuję;) A na ile wcześniej sie robi te badania o których piszesz? Bo Ty jesteś o 2 tyg do przodu wiecej niż ja, ciekawa jestem kiedy ja powinnam się przebadać

Megmarion
chyba na nas jeszcze nie czas, bo ja tez parę dni temu byłam u lekarza i powiedział, że żadnych badań na razie nie robimy. Kolejna wizyta w 35tygodniu i wtedy badania...

Megmarion ja własnie jestem w 35 tyg, więc jak widać teraz się już robi. Na posiew czeka się tydzień, więc lekarz powiedział,że jakby coś wyszło to jeszcze będzie czas przeleczyć.. Ja też byłam wczoraj w Ikei. jeszcze się wkurzyłam bo jechałam specjalnie po materiał na fotel a tu się okazało,że materiały będą dopiero we wrześniu:(

Zawsze sobie kukaj na ich stronę i tam w danym przedmiocie jest opcja "sprawdź dostępność" w danym mieście - my niby blisko mamy, ale też tak robię po tym jak kilka razy wybralismy się i nic..
A ja sobie zmieniam materac teraz na bardziej miękki - coraz częściej bolą mnie biodra od leżenia; potem się ten materac odda ;) byle bym go nie poplamiła..

no właśnie nie pomyślałam o tym. I jechałam z pd Krakowa, więc cała wyprawa zajęła mi ponad 3 godz!!! Nie znasz przypadkiem jakiegoś fajnego sklepu z materiałami w krakowie? Potrzebuję coś na fotel... jak nic nie znajdę to wybiorę się do Ikei do Katowic...

A o co chodzi z tym materacem???? Chcesz go kupić a potem oddać????

sprytnie,hehe.
kurcze nam też by się przydał nowy materac, bo mam wrażenie ,że od tych dodatkowych kilogramów jest on coraz bardziej wklęśnięty:-(
tyle ,że za dobry materac to trzeba dużo zapłacić a teraz inne wydatki na głowie...

reklama
Do góry