reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
W ostatnich dniach dosc mocno spinal mi sie brzuszek wiec z rana podeszlam do gin. i..mowi ze w tym czasie spinanie sie brzucha to normalne, mam brac nospe nie doraznie ale regularnie 3 razy dziennie i obserwowac czy brzuch nie spina sie samoistnie (bo poki co twardnial glownie jak sie podnosilam, przewracalam w lozku lub za duzo chodziła) i jak czesto sie to zdarza. Jak bedzie gorzej mam przyjsc jeszcze raz bo nastepny krok to jakis lek na F. ten co ma skutki uboczne np. przyspieszone tetno i serce wali(ktoras sie na to skarzyla) Poza tym najlepiej lezec i doczywac, nie spacerowac, nie glaskac brzuszka, balsamy wkelpywac a nie rozmsarowyac po brzuchu bo to wszytsko powoduje skurcze.

Ja we wtorek tez sie pytalam lekarza o twardniejący brzuch. Powiedział mi to samo. A tak sie martwiłam ze cos jest nie tak... a to normalne :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! śliczne te wasze dzieciątka:)

Ja miałam wczoraj wizytę, usg nie było tylko słuchalismy serducha i oczywiście badanie ginekologiczne. Szyjka zamknięta, a kłucia w boku mam dlatego ,że mała sobie upatrzyła jeden organ i tam cały czas kopie. więc mam brac nospę 3x dziennie. A na te skurcze łydek magnez of course.
Co do wyniku moczu to jest ok . Te rzeczy,które już zapomniałam jak się nazywają to wynik diety (owoce, warzywa)
Wyniki krwi książkowe:)

hej dziewczyny a jak czesto wam twardnieje brzuch, bo mnie tez to meczy i mam brac nospe, ale czasem mam czesto te skurcze .tez czujecie przy tym twardnieniu takie rozchodzace sie napiecie w dole brzucha ?ale szyjka sie nie skraca wiec gin nie daje nic silniejszego na to.pozdr

mi twardnieje jak wstaje (chyba za bardzo sie napinam przy tym) czasmi jak sie przekrecam w łóżku i jak słuzej pochodze i tez napiecie rozchodzi mi sie na dół brzuch-tak jakby mi dretwiało :).
Info od gin z dzisiaj zeby przy takich problemach nie głaskac brzuszka bo to nasila napinanie sie

I od wczoraj piecze mnie skora na górze brzucha na wysokosci mostka:/ musze chyba wiecej smarowac oliwka

devi dokladnie jakby dretwial. ja jak poloze sie plasko i nogi tez plasko wyprostuje to wtedy zaczyna mi sie napinac i czuje ze nachodzi mnie to twardnienie, i wtedy jak podkurcze szybko nogi to mija.dlatego leze i siedze z podkurczonymi..kurcze nie wiem czemu gin nie chce zapisac tego fenoterolu..

reklama
moj mi zaproponowal ten fenoterol ale mowil zeby lepiej jeszcze sie poobserwowac i odpoczywac bo fenterol ma sporo skutków ubocznych no i jednak to juz silniejszy lek a takie napiecia zdarzaja sie na tym etapie ciazy.

Do góry