reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

No to dziwne bo ja konsultowałam z ginem , alergologiem i laryngologiem i można.
I bądź tu mądry.
Ja na pewno wezmę jak mnie złapie.

Zresztą jest też o tym tu http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/alergiczka-w-ciazy_35823.html

W ciąży nie stosujemy żadnego leku z grupy C i szukamy środka o podobnym działaniu w grupie leków z kategorii B – podkreśla dr Janusz Czarski. Leki przeciwhistaminowe w kategorii B, czyli dopuszczone do podawania w ciąży, to Claritine (loratadyna) oraz Zyrtec (cetyryzyna) i jego odpowiedniki: Allertec i Amertil. Preparatem z kategorii C, czyli zabronionym w ciąży, jest np. Telfast (feksofenydyna) – ze względu na wąski margines bezpieczeństwa w porównaniu z poprzednią grupą.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewuszki pomóżcie bo coś tu nie tak, dostałam wyniki z krwi i moczu:
Krew:
Leukocyty: 14,4 (norma do 10)
Erytrocyty 4,09 (norma od 4,2)
Hematokryt 36,2% (norma od 37%)
reszta w normie

Mocz:
Leukocyty 10-12 w polu widzenia- to normalne? Bo czyt. ze powinno być ich do 3 w polu widzenia w ciazy
Nabłonki płaskie 1-2 w polu widzenia
Skł. mineralne: szczawiany wapnia
Pojedyncze bakterie (pewnie znowu inf. dróg mocz.)
No i jak zwykle liczne pasma śluzu;|

No i po cholere mi badanie na przeciwciała skoro mam rh plus? Wrr;/

Ostatnia edycja:
Karolinkaz- nie znam się i nie wiem które z tego to białko- a jeśli nie masz białka to mój lekarz mi ciągle powtarza, że źle próbkę pobrałam. Pewnie u Ciebie jeśli nie ma białka to nie jest źle. Bo akcja pobieranie moczu w ciąży to się śmieje, że jak operacja na otwartym sercu.

Karolinka nie martw się , ja mam leukocytów tym razem 20 tys
w moczu jak leukocytów jest do 8 jest to dopuszczalne, powyżej trzeba do lekarza , bo możliwe , że jest zapalenie, ja msc temu mialam 15-20 i dostalam antybiotyk, a teraz po nim globulki, mimo , że mam ich teraz 1-3

A jak tam Wasze dzieciątka ?
My byliśmy wczoraj, Nikolka miała badane serduszko. Wszystko jest w najlepszym porządeczku , jestem poprostu przeszczęśliwa. Do tego hmmm troszkę nam urosła waży 981g :) Doktorek powiedział, że jak będzie rosła w tym tempie to w 40 tyg ok 3680 powinna ważyć :))
BPD 68.31
AC 226.52
FL 47.5
napiszcie jak u Was maluszki po wizytach,bo jestem ciekawa :))

reklama
Marceliona a na innej stronie piszą juz co innego:

Alergia w ciąży - alergia, alergia w ciąż, alergolog, antyhistaminy, ciąża - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

"
Niewskazane środki:

• leki antyhistaminowe, np. Claritina, Telfast, Loratadyna, Zyrtec, Allertec, Amertil
  • tabletki udrażniające nos, np. Sudafed, Contac
  • maści z inhibitorami kalcyneuryny, np. Elidel, Protopic
Część z tych leków jest wydawana w aptekach bez recepty. Nie są zalecane, bo dotąd nie zbadano, jak wpływają na płód."

Mi niestety lekarze tych leków zabronili i zastosuje sie do zaleceń, więc jakos tam z katarem i pieczeniem oczu musze sobie walczyc, choc powiem wam że krople homeopatyczne zaczynaja mi tez troche pomagac

Ostatnia edycja:
Do góry