reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

to ja jeszcze odnosnie cisnienia napisze ze u lekarza to ja dochodze nawet 180/110 wiec naprawde połozna jest w szoku i najchetniej po karetke by dzwonila(najgorzej ze ten wynik zapisuje mi w karcie:/) a w domu 110/70-120/80 wiec jak najbardziej w normie...j

Witajcie z rana.
Dziwne mi te wyniki nadgarstkowe wychodzą, co pomiar to inne.
Obudziłam się z lekko bolącą głową, więc zmierzyłam se ciśnienie.
Pierwszy wynik 130 na 80 a trzeci 110 na 65 :confused: więc w końcu ile ?

Co do sn, to never ! Prędzej nie urodzę wcale, a co ! hehehe
Wczoraj się Mąż wydał, że zna może kogoś kto by pomógł przy wskazaniu okulistycznym.. 3majcie kciuki proszę.

Maggie kusisz, kusisz aż się doczekasz :-D:-D

reklama
akutan ja mam takiego lekarza co słucha swoich pacjentek:)

Marcelina przyjeżdżaj:) Moje już będzie odchowane do Twojego porodu więc damy radę:)

Maggie 532.gif wierz mi, że to nie brzmi dla mnie wcale głupio !! :-D:-D:-D:-D

Oli, możliwe.. tylko wierz jak to jest, pierwszy wynik, kurde ! jeszcze raz :-D drugi inny.. więc dawaj ! podejscie nr 3

Marcelina ciesze sie ze pindzia nie okazala sie siusiakiem:p i bardzo dobrze ze mala rosnie i wszysko ok;-) heh a co do porodu to zycze rychlego znalezienia lekarza i upragnionej cesarki:-)

noo to najpozytywniejsza rzecz z wczoraj :-D tak szczerze ? to widzialam wczoraj, że przy pomiarach Pindzi nogi są dla 19 tyg i 5 dni w porównaniu do reszty, ale to chyba normalne no i lekarz też nic nie mówił, pogrzebie południem w papierach i porównam z tym tłumaczem pomiarów USG

Faktycznie Dziewczyny, najadłam się strachu z tym ciśnieniem. Na razie mierze 6 razy dziennie. I jest dobre, nawet jak mnie głowa boli to mam 110/70. Mam cisnienomierz ramienny. Teraz mam tak ból głowy,że nie wyrabiam :-(
Devi, wow nie źle.Ja na poprzedniej wizycie mówiłam,że w dom jest normalne, ale mimo wszystko dał mi skierowanie. Na IP powiedziano mi, że na wizycie kobietą czesto tak maja. Tzn. efekt "białego fartucha" A co co KC to położna też mi wpisuje takie ciśnienie i to jeszcze !:eek:

Hej kochane
Pociesze Was ze ja mam cisnienie 140/90 normalnie czasem nawet 150/90 i lekarz nie kazal panikowac. W szpitalu jak bylam to porobili badania i jest ok ale obowiazkowo musze mierzyc cisnienie 3 razy dziennie no i biore leki 3xdopegyt i 3xmagne b6. Przy przyjeciu do szpitala mialam 180/110 i raz jak mi zmierzyli prosto po kąpieli to tez w tych granicach (ublagalam polozna zeby mi do kartoteki nie wpisywala bo na drugi dzien mialam wychodzic) za pol godziny bylo juz 140/80.
Mierzyc musicie jak jest jakies podejrzenie ze cos sie moze dziac bo zatrucie ciazowe jest bardzo niebezpieczne dla dziecka i dla was. Moja mama miala w ciazy ze mna nawet juz stan przedrzucawkowy. Takze pilnujcie szczegolnie jak wczesniej mialyscie cisnienie niskie lub w normie. Bo ja to nadcisnieniowiec rodzinnie obciazony :)

reklama
Ewa- ja tez rodzinne nadcisnienie mam :)Nawet jakis czas sie na to leczylam ale juz od roku mam je w normie

Pflaume- wiesz, ja jak ide na wizyte to w torbece mam zawsze kartke z zapiskami cisnienia wiec maja podstawe zeby zobaczyc ze to tylko efekt "bialego fartucha". moim zdaniem za szybko z tym cisnienm do szpitala posylaj a przezciez wiekszosci ludzi w przychodniach skacze cisnienie :/ Dobrze ze ci od razu lekow nie kazał brac...jak ja sie pytalam kardiloga czy nawet na takie skoki powinnam brac w ciazy jakis lek to mnie wysmiala bo jakby mi cos dal to bym nie byla w stanie funkcjonowac na codzien bo tak by mi cisnienie zbijało...najwaznijsze to nie panikowac i słuchac swojego ciała

Do góry