reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
to ja jeszcze odnosnie cisnienia napisze ze u lekarza to ja dochodze nawet 180/110 wiec naprawde połozna jest w szoku i najchetniej po karetke by dzwonila(najgorzej ze ten wynik zapisuje mi w karcie:/) a w domu 110/70-120/80 wiec jak najbardziej w normie...juz zdarzaja wam sie skoki cisnia u lekarza to warto mierzyc je w domu i zapisywac zeby potem moc pokazac lekarzowi ze to tylko chwilowy/emocjonalny skok. Ja mam cisnieniomierz nadgarstkowy, na poczatku mierzylam cisnienie rano i wieczorem w miare o tych samych godzinach, teraz mierze sporadycznie zeby tylko kontrolowac czy cisnienie utrzymuje sie w normie

Marcelinaa super, że Pindzia została Pindzią i rośnie zdrowo:tak: A Ty, aż tak zawzięta na cesarkę?

Kurcze devi, aż taka różnica w ciśnieniu? Ty chyba nie lubisz widoku białych fartuchów:-D?

Dziewczyny mój mąż jest cukrzykiem pierwszego typu ( +stwierdzone nadciśnienie) i też jakiś czas temu miał ten ciśnieniomierz na nadgarstek. Jak był u lekarza powiedziano mu, że te ciśnieniomierze są niemiarodajne. Nie dają dokładnych wyników. Powiedział żeby się tymi wynikami nie sugerować. Najlepsze są te które pomiar robi się na ramieniu.

akatun- no ja mam troszke inne informacje. Tesciowa pracuje na oddziale kardilogicznym wiec z mierzeniem cisnienia ma na codzien doczynienia i nie widzi przeiwkskazan do mierzenia cisnienia nadgarstkowym. Kiedys nawet porownalismy cisnienia z nadgarstka i tradycyjnego urzadzenia z ramienia i wyszly podobne wyniki...pewnie ten z ramienia jest dokladniejszy ale nadgarstkowy wystaczy zeby zobaczyc czy cisnienie may w granicach normy czy skacze np. do 180/110, oczyiwscie mowimy tu o cisnienimierzu nadgarstkowym porzadnym a nie takim jak czesto sprzedaja w marketach za 20 zł

Tylko mówię... A też nie mamy sprzętu za 20 zł :( Jak zwykle co lekarz to opinia...
Oczywiście wolałabym żeby wasze wyniki były prawdziwe te niższe...

Ostatnia edycja:
To prawda, co lekarz to inna opinia :) Tak jak pisze, wyniki mojego nadgarstkowego pokrywały sie z naramiennym wiec z niego korzystam i mysle ze dobrze mierzy.

gratki ze wsio ok z PINDZIA MArcelinaa!!!
a co do CC jak bardzo chcesz to mysle ze sie uda zalatwic, a moze to przeznac6zenie imasz rodzic SN?moze sie przekonasz?

co do cisnienia to ja w tej ciazy tez mam wielksze niz zwykle...
PFLAUME badaj to cisnienie jak DEVI!!!

Marcelina dobrze,że z Pindzią wszystko ok. A co do cesarki to ponawiam zaproszenie do Krakowa:)
Ja tez mam zazwyczaj niskie ciśnienie a ostatnio jak mi badali u gina to wyszło 150/ 90. ale okazało się,że pielęgniarka nie spuściła z niego wcześniej dobrze powietrza i jak powtórzyła mierzenie to już miałam 100/60. Ale kontroluj to na wszelki wypadek:)

reklama
Do góry