reklama
Tonya
Zadowolona z życia :)
Tonya, nie mam czasu na poród teraz, ani głowy, ani ochoty, ani wsparcia nikogo... już mi przeszło to że źle wyglądam, że mam nos kulfona, że spuchniętą twarz, mogę sobie chodzić w ciąży.
Muszka smutno to wszystko brzmi :-(
JJ 3 cm robi wrażenie...zegar tyka a godzina zero coraz bliżej :-)
Taycia znaczy, że Twoja macica zaczęła sobie ćwiczyć i dobrze, ponoć lepiej się rodzi jak wcześniej czuło się bóle przepowiadające
Assia powodzenia!
A ja czekam do jutrzejszej wizyty u gina - już myślałam, ze nie będzie mi potrzebna, no ale bliżej mi było do porodu w zeszłym tygodniu niż teraz - tak czuję...zobaczymy czego się dowiem
T
taycia
Gość
Tonya - ale to już tak nawet trochę boli,a to pewnie 1/50 co Nas czeka przy sn
O której masz wizytę?ja się pewnie nic nie dowiem konkretnego. Ciekawa jestem co powie Ci lekarz. Po ilu dniach przenoszenia ciąży lekarze decydują się na wywołanie w Pl?
O której masz wizytę?ja się pewnie nic nie dowiem konkretnego. Ciekawa jestem co powie Ci lekarz. Po ilu dniach przenoszenia ciąży lekarze decydują się na wywołanie w Pl?
edyta.editt
Fanka BB :)
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt!
JJ to ja mam podobne odczucia-cholerka już wiem co mnie czeka...3 cm to już coś.
Ja byłam wczoraj na KTG-wszystko ok,ale skurczy brak Lekarz mnie zbadał-i choc tu się coś dzieje-szyjka skrócona i 1 cm rozwarcia-niestety dokorek dodał,ze z klinicznego punktu widzenia to nic specjalnego.Jednak dla mnie to już coś-dwa tygodnie temu szyjka długa,twarda i mocno trzymała.
Byłam w szpitalu i przyjął mnie znajomy mojego lekarza-bo ten się wczasuje i wraca 9.08.Zobaczymy czy Maluch dotrzyma do tego terminu,jednak mój lekarz ma tylko dyżur w piątek,więc trudno będzie na niego trafić-haha.
Zapomniałam dodac,ze Synuś ma już 3100 g,więc może już wyjśc.
JJ to ja mam podobne odczucia-cholerka już wiem co mnie czeka...3 cm to już coś.
Ja byłam wczoraj na KTG-wszystko ok,ale skurczy brak Lekarz mnie zbadał-i choc tu się coś dzieje-szyjka skrócona i 1 cm rozwarcia-niestety dokorek dodał,ze z klinicznego punktu widzenia to nic specjalnego.Jednak dla mnie to już coś-dwa tygodnie temu szyjka długa,twarda i mocno trzymała.
Byłam w szpitalu i przyjął mnie znajomy mojego lekarza-bo ten się wczasuje i wraca 9.08.Zobaczymy czy Maluch dotrzyma do tego terminu,jednak mój lekarz ma tylko dyżur w piątek,więc trudno będzie na niego trafić-haha.
Zapomniałam dodac,ze Synuś ma już 3100 g,więc może już wyjśc.
Tonya
Zadowolona z życia :)
Tonya - ale to już tak nawet trochę boli,a to pewnie 1/50 co Nas czeka przy sn
Taycia jak czytam opowieści naszych rozpakowanych mam to też sobie myślę, że różowo nie będzie z tym bólem...ja to już się do tych przepowiadających przyzwyczaiłam i nie robią na mnie wrażenia - może o to w nich chodzi ;-)
Wizytę mam koło 9. A co do przenoszenia, to zależy od lekarza, najczęściej po ukończeniu 41 tyg. już dają skierowanie do szpitala, ale w szpitalu jeszcze często czekają zanim zrobią wywoływanie z tym, że monitorują stan łożyska i kondycję dziecka. Ale o tym kochana nie rozmawiamy, bo przecież ja do terminu mam jeszcze prawie tydzień i nie zamierzam dłużej w ciąży być Tobie zresztą też nie życzę przenoszenia dziecka :-)
Edyta ja z takim rozwarciem chodzę już drugi tydzień...no ale u Ciebie drugie w drodze, to może szybciej się ruszy - trzymam kciuki
edyta.editt
Tonya toś mnie pocieszyła :-)
Tak jak pisałam doktorek nie wróżył szybkiego porodu.Mam teraz "gorący okres"-jak pewnie większość-cały czas coś robię.To pranie,prasowanie,sprzątanie-ogólnie wiję gniazdko.W piatek Córcia miała urodzinki i troszkę się naszykowałam,więc może to przyspieszyło troszkę...
Tak jak pisałam doktorek nie wróżył szybkiego porodu.Mam teraz "gorący okres"-jak pewnie większość-cały czas coś robię.To pranie,prasowanie,sprzątanie-ogólnie wiję gniazdko.W piatek Córcia miała urodzinki i troszkę się naszykowałam,więc może to przyspieszyło troszkę...
B
beti2223
Gość
no a mnie czeka jutro wizyta w szpitalu, zapewne nic się nie dowiem oprócz tego że dzieciątko ma nisko główkę itd. kurcze szkoda że tutaj nie ma jak w Polsce że idziesz i powie ci co i jak i w ogólnie a tutaj nawet wyników badań nie dadzą :-( czeka mnie długie czekanie tylko po to by pobrali mi krew i pomacali po brzuszku , jedyne dobre to to że chociaż posłucham serduszka mojej kruszynki.
A mnie położna umówiła na piątek na 11,30 do lekarza w szpitalu w którym będę rodzić. Więc mam jedną nadprogramową wizytkę, zobaczymy co w trawie piszczy. Jutro muszę z ranka dać próbki do badania. A mój lekarz to totalna fujara, nie powiedział, że w sierpniu jest na urlopie, więc na końcówce muszę mieć nowego:/
cokies
a ja właśnie wróciłam ze szpitala, dr zrobił mi KTG, skurcze się zapisały co 8-10 minut na poziomie 40-50 %, reszty badań nie robił, powiedział że moge na oddział się położyć ale stwierdziłam że nie ma sensu tym bardziej że do szpitala mam 10 minut drogi autem, jeśli do czwartku się nie rozkręci to w piątek rano o 9 godz. mam się wstawić do przyjęcia i do niedzieli urodzić,ciesze się że to już w tym tygodniu a tym bardziej że jest czynność skurczowa i może uda sie samoistnie rozkręcić
reklama
myszka1987
Mama Mikołaja:)
cokies fajnie że coś się już dzieje, najgorzej to czekać, czekać a skurczy zero.
Mój lekarz od 36 tyg nie zleci mi już żadnych badań, też tak macie czy wam zlecają dalej regularnie do końca mocz, krew?
beti2223 posłuchać serduszka też fajna sprawa, powodzenia jutro!
Akutan ale bym się wkurzyła... Bezsensu zmieniać na sam koniec ale może będzie fajniejszy
Mój lekarz od 36 tyg nie zleci mi już żadnych badań, też tak macie czy wam zlecają dalej regularnie do końca mocz, krew?
beti2223 posłuchać serduszka też fajna sprawa, powodzenia jutro!
Akutan ale bym się wkurzyła... Bezsensu zmieniać na sam koniec ale może będzie fajniejszy
Ostatnia edycja: