reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

OLI CHUDZINKO!
nieladnie z tym zelazem, ale powiem Ci ze ja biore systematycznie, kazdego dnia a i tak hemoglobina mi spada, wiec moze nie warto...

DEVI super ze szyjka ok i super wyjazdu Ci zycze!jedziesz nad nasze morze czy do Chorwacji wlasnie?

MUCHA nie poniemaju z Twoja szyjka, ale zycze zeby bylo ok!

TAYCIA Ciebie zostawilam na deser he he, nie no my mamy the best wizyty nie? Ty przynajmniej 3 sek serduszka posluchaals u mnie tylko pogaduszki...no ale za tydzien musi byc lepiej u mnie wreszcie:cool2:

reklama
susmali- za wyjazd do Chorwacji (ktora uuuuuwielbiam) oddałabym jeszcze dodatkowy trymestr ciązy :D Ale nie, jedziemy nad nasz Bałtyk do Mielno...i od tego ma być ochłodzenie i deszcze :/

no to jestem

okazalo sie ze moja wizyta u diabetologa to normalna wizyta w szpitalu wiec sie nasiedzialam ze szok
realmad2.gif
bo juz zamiast pomaranczowej naklejki na karcie mam niebieska bo teraz juz daibetolog mnie przejal
dry.gif

tak wiec co do wynikow to na czczo cukier ok ale juz godzine po wynik byl powyzej 10( jakies ponad 180 na nasze polskie jednostki) a 2 godziny po tez ok....wiec stwierdzili cukrzyce ciazowa,nastepny test obiciazenia glukoza za miesiac( jak ja czytalam ten list ze szpitala????
laugh.gif
)
generalnie oczywiscie cukier w moczu mialam,mam trzymac diete,mierzyc cukier 7 razy dziennie
baffled5wh.gif
prowadzic dziennik cukrzyka i kolejna wizyta za 3 tyg...
usg male tylko bylo,sprawdzili serduszko bije prawidlowo i malenstwo ulozone w poprzek
confused.gif

noooo to raczej tyle...czekac mam na wyniki...

No to u mnie było tak... pojechałam z Mężem,bo byliśmy przekonani,że będzie USG. Okazało się,że w szpitalu robią tylko jedno USG (20 tydzień) na całą ciążę. Zmierzono mi ciśnienie, pobrano mocz ( wszystko ok) i krew. Potem poszłam do mojego lekarza prowadzącego,który zmierzył mi brzuch miarką krawiecką :-D:-D:-D i dał mi posłuchać serduszka na 3 sek. i tyle... czyli chyba w porządku :-)

Taycia, witam w klubie. U mnie jest tak samo :-( Mialam juz 4 usg ale wszystkie prywatnie, po ostatnim szpitalnym wyszlam z siniolami na brzuchu. W sobote wybieram sie na 4D, drogie jak cho...a ale nie moge sie doczekac jak zobacze malucha.

Grunt, ze wszystko w porzadku, inaczej zatrzymali by Cie w szpitalu.

Taycia kotka tresciwa wizyta najwazniejsze ze jest ok;-)
Mucha skopmlikowane to wsztsko 3 mam kicuki zeby dzis sie wszytsko wyjasnilo;-)
Oli ciesze sie z udanej wiytki:-)
Aga spoko dzieciaczek sie jeszcze na pewno obroci, przykro mi ze musialas sie ansiedziec w szpitalu....
3 mam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty:-)
Devi udanych wakacji i uwazaj na siebie :-)

Z szyjką w miarę ok. Ale jutro muszę iść na wizytę (normalnie chyba 20 któraś w tej ciąży:-D), bo zaczęłam plamić. No jakiś koszmar normalnie. Ja myślałam, że to z Li miałam przeboje...

reklama
Do góry