reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
no więc byłam sprawdzić szyjkę. Skróciła się i ma 32mm odcinek 'zamknięty' a z tym rozwartym prawie 4,5 cm, także jest rozwarta na długość ponad 1cm i szerokość 1,5cm. Jutro dzwonię do mojego prowadzącego lekarza i zobaczymy co z tego wyniknie.

Taycia, ja bym tak chyba nie mogła - mieć takich wizyt bo bym oszalała ;-)

maggie raczej myślę że to ja skomplikowałam sprawę bo sprawę skomplikował lekarz, który mierzył i sama na końcu nie wiedziałam czy dobrze czy nie, więc napisałam 'suchą' notkę z wizyty, zaznaczając, że jutro zadzwonię do mojej to może mi łaskawie wyjaśni co autor miał na myśli :-D Ten lekarz jest od USG (ma lepszy sprzęt) - nie badała mnie moja. A on zaczyna mnie irytować bo uważa że na tym etapie już w razie czego nic się nie zakłada, gdzie widzę chociażby po forum że po 30 tc to jeszcze standard. Tak jak nie uważa, że powinno się brać no-spę i żadnej ciężarnej nie przypisuje (prosiłam ostatnio o receptę). Także rozumiesz moje zmieszanie?:-D

Oli- no wreszcie, ktos z miejszym obwodem niż mój i do tego 2 tygodnie do przodu jestes:)
Mucha- skomplikowany opis twojej szyjki :p Ale mam nadzije ze na nic nie porzadnego nie wskazuje

Ja tez byłam dzis u gin. ale tylko sprawdzic szyjke bo jutro jedziemy nad morze. Lekko sie moze skorcila ale wszytsko w normie i spokojnie moge jechac nawet do Chorwacji.
i uwaga, ginka powiedziała ze teraz juz z no-spy korzystac tylko doraznie bo ona oprocz rozluznienia miesni przed skurczami powoduje takze rozpulchnienie szyjki co jest jednoznaczne z powstaniem rozwarcia.
Wiec od teraz nospa tylko jak brzuch czesciej sie stawia

reklama
Do góry