reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Sagga miło słyszeć, że wszystko ok.
Anulek teraz tak sobie myślę, że powinnam była Cię pogonić z tej szkoły rodzenia jak tylko przyszłaś. Przykro mi, że czeka Cię kolejna wizyta w szpitalu no i krążek:-(

reklama
Anulek, moja szyjka miała 30mm, a po 2 tygodniach już 4cm, u mnie sytuacja unormowała się bez pessara całe szczęście.
Ale fakt z krążkiem na pewno będziesz spokojniejsza;-)

Szuszu
ja też już przerabiałam skracanie się i wydłużanie, ale teraz już ryzyko za duże, skróci się tak, że nie będzie można założyć krążka i dopiero będę miała stresa...

Dominic Ty nic nie cykaj, ja twarda sztuka jestem, zaprawiona w boju, przeżyłam w tej ciąży 5 szpitali, przeżyję i 6:-)

Megamarion- gratuluję dziewuchy- mój Wiktor pewnie się nową koleżanką zainteresuje ;-)
Sagaa-
świtne wiadomości. :) Strasznie się cieszę, że tak dobrze wszystko a kg się nie przejmuj!!!
Anulek-
współczuję kochana. Nie zamartwiaj się, wszystko to po to by dzidziuś był jak najdłużej w tobie i by dojrzewał. Trzymaj się mała.Marcelina- oby jak najdłuższa była
A teraz słów kilka o mojej wizycie.
No dzisiaj to wyszłam uchachana :) Jestem mega szczęśliwa. Szyjka trzyma i dłuuuga i wsio ok. Brzuch z tendencją do stawiania się.. cokolwiek to znaczy. Przyszły moje wyniki z posiewów i ujście szyjki macicy czyste ale w pochwie mi paciorkowca znaleźli i dostałam 2 antybiotyki żeby przeleczyć i wtedy zobaczymy co dalej (na pewno nie mogę długo rodzić i może mnie potną- wyjdzie w praniu). Powiedziałam o tej mojej wywrotce to lekarz zrobił mi krótkie usg i sprawdził wymiary. No i mój alienek nadąża za ciążą. Już się jakoś wyrównują te parametry. Nie znalazł zmian w strukturze mózgowia- czyli torbielki się wchłonęły. Lekarz miły i pamiętał tyle rzeczy, aż się zdziwiłam. Posłuchałam serduszka ale nie pokazał mi ekranu- starał się szybko obejrzeć wszystko bo aż mi łzy leciały z bólu kości ogonowej w takiej pozycji. No i powiedział, że jak się upieram to mogę jechać do Białegostoku- ale nie poleca. Więc mój mąż musi zadecydować czy ryzykujemy. Dzisiaj na szkole pokazywała mi położna jak ćwiczyć żeby nie było tych zakrzepów.
Jeszcze gin kazał mi brać witaminy- bo coś tam wyniki morfologi troszkę odbiegały od normy. Coś na poprawę krążenia, magnez i te antybiotyki. A 21- mam USG nowe. Jejku jaka jestem szczęśliwa....

SYLVi gratki za udana wizyte!

MEGMARION super ze dziewczynka potwierdzona, a Ty gdzie sie podziewasz kochana?

SAAGA, no WIktorek juz duuuzy! A ty sie nie przejmuj waga, choc rozumiem Cie!

AKUTAN wspaniale wiesci, super ze torbielki sie wchlonely i ze dzidzia rosnie ladnie!

Ja czekam na moja wizyte tak mocno jak na poczatku sie czekalo..jeszczcze 12 dni, a synka nie widzialam bez mala 2 mce..buuuu

no to welcome back home MEGMARION; dobrze ze czujesz sie lepiej!!!!!!

ANULEK kochana a Ty kochana kiedy zdazylas w ciazy tyle razu w szpitalu byc? podziwiam za sile , no i POWODZENIA POJUTRZE!!!

Megarion, saga, akutan gratuluje udanych wizyt.
A ja dzis nefrologa zaliczylam: badania w normiie, cisnienie też , na bakterie w moczu mam brac furagin, a potem preparat z zurawina. No i potem znow skontrolować wyniki.
A wtorkowa glukoze jakos udalo mi sie przezyć, strasznie to slodkie do picia bylo, ale czego sie nie robi dla maleństwa, te wyniki tez sa ok.
No a wracajac z wizyty zrobilam male zakupy: kupilam 2 smoczki z tommee, pieluszki pampers newborn, plyn ziajka do kapieli i platki higieniczne dla niemowlaczkow ;))

reklama
Do góry