reklama
szuszu trzymam kciuki
będzie dobrze
wiem ze łatwo się mówi ...alę cóż moje pierwsze dziecko też się urodziło w 31 tyg i nic nie zapowiadało wcześniejszego porodu a tydzien wcześniej byłam u gina ;/
ja dzisiaj byłam na glukozie... o matko ale się namęczyłam zeby to wypić ... ale poszło jutro wyniki i we wtorek do lekarza.
zazdroszczę tym które mogą trochę "nic nie robić" ja na obrotach przez cały dzień ....
brzuch też mi się stawia mam często skurcze.... w zyciu kłopoty ex mi robi ....ciąga mnie po sądach ...ehhh boję się ze też urodzę szybciej niz mam w planie ;/
wiem ze łatwo się mówi ...alę cóż moje pierwsze dziecko też się urodziło w 31 tyg i nic nie zapowiadało wcześniejszego porodu a tydzien wcześniej byłam u gina ;/
ja dzisiaj byłam na glukozie... o matko ale się namęczyłam zeby to wypić ... ale poszło jutro wyniki i we wtorek do lekarza.
zazdroszczę tym które mogą trochę "nic nie robić" ja na obrotach przez cały dzień ....
brzuch też mi się stawia mam często skurcze.... w zyciu kłopoty ex mi robi ....ciąga mnie po sądach ...ehhh boję się ze też urodzę szybciej niz mam w planie ;/
Sylvi- to krwawienie to na 99% po badaniu. Dzisiaj miałam też pobierane 3 wymazy i mam na wkładce czerwono, a lekarz mówił, że jutro też mogę mieć. A badanie było mega bolesne i długie- bo na posiew kilka razy pobierał. Wszystko aby zobaczyć co to za stan zapalny. Z tego powodu może być tak, że Wiktor mój jest mniejszy niż powinien być. No ale nic nie będę wiedziała dopóki nie przyjdą wyniki. A to za 2 tygodnie. Muszę się uzbroić w cierpliwość. Zobaczymy czy lekarz będzie bardziej rozmowny niż dzisiaj. Chociaż dzisiaj co miał mi powiedzieć. Szyjka u mnie zamknięta i ukształtowana. Plamienia co miałam w zeszłym tygodniu to z szyjki macicy. Nic niepokojącego nie zauważył. To dodatkowe USG by sprawdzić co z tymi torbielami odradził. Powiedział, że i tak to teraz nic nie da. W 32 tygodniu będzie usg takie na którym będzie wszystko widać, czy są jakieś zmiany w mózgowiu. Zezwolenie na szkołę rodzenia mam. Co do mojego wyjazdu za miesiąc to nie zalecał. Ale też nie powiedział kategorycznie nie. Mówił, że przy takiej długiej podróży mogę nabawić się zakrzepicy i jest to duże ryzyko. A te moje bóle w kości ogonowej to obawia się, że jakiś kręg mi się przesuną, nie jest w stanie teraz określić dokładnie co się tam dzieje. Pewnie będę miała kłopoty po urodzeniu:/
Czyli ani mnie nie pocieszył ani nie nastraszył. Nic już nie da się zrobić, czekam na wyniki. Zobaczymy jak to będzie.
Czyli ani mnie nie pocieszył ani nie nastraszył. Nic już nie da się zrobić, czekam na wyniki. Zobaczymy jak to będzie.
Marcelinaa
Fanka BB :)
Sylvi przykro mi, ale z drugiej strony lepiej mieć krążek niż się zastanawiać co będzie... Gabinia współczuje męczarni z dziadem na dokładke!
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
jamialam wizyte u lekarza rodzinnego wczoraj.ogolnie wszystko ok tylko cukier w moczu wyszedl:-(( w 8 tyg tez mialam)....za tydzien mam test glukozowy i zobaczymy co bedzie
akutan przestraszylas mnie troszke z ta koscia ogonowa, bo ja mam straszne bole tam!
a jak ostatnio mojemu lekarzowi powiedzialam ze mnie kosc ogonowa boli to spytal glupio" jaka kosc?!" i tyle sie dowiedzialam!!!! albo ten moj to jakis szarlatan albo nie wiem o co chodzi
a jak ostatnio mojemu lekarzowi powiedzialam ze mnie kosc ogonowa boli to spytal glupio" jaka kosc?!" i tyle sie dowiedzialam!!!! albo ten moj to jakis szarlatan albo nie wiem o co chodzi
sylvi przykro mi bardzo :-( ale jak dziewczyny pisza, juz bliżej niż dalej.
Gabinia współczuję takiego terrorysty, nie denerwuj się, pomysl, że inni mają gorzej, a Ty właściwei jesteś od niego uwolniona, choc czesciowo. Bedzie dobrze, czego Ci zycze z całego serca.
Gabinia współczuję takiego terrorysty, nie denerwuj się, pomysl, że inni mają gorzej, a Ty właściwei jesteś od niego uwolniona, choc czesciowo. Bedzie dobrze, czego Ci zycze z całego serca.
Karolap-nie przejmuj się na zapas to i tak wróżenie z fusów teraz i gdybanie bo nie ma jak tego sprawdzić. Poczekamy do rozwiązania i wtedy zrobi się badania wszystkie i wtedy będziemy się martwić. Ja już zaprzestaje. Co będzie to będzie. I kropka. Mam dość myślenia o co chodzi z tymi torbielami w strukturze mózgowia, z tym, że wymiary nie są idealne? Co dla Wiktora może zrobić mój przewlekły stan zapalny? Co z tymi plecami, że nie dam rady się ruszyć... No sobie wygarnęłam i chyba mi lepiej. Ekstra, że wam mogę się wyżalić. Bo aktualnie to nie mam za bardzo komu. No oczywiście poza mężem i moją mamą...
reklama
dominic
Fanka BB :)
Sylvi.b odpoczywaj i nie martw się. Krążek powinien pomóc a martwienie się na zapas w niczxym nie pomoże. Będzie dobrze.
Aga irlandia ja tez miałam cukier w moczu i dostałam od razu skierowanie na ponownie badania i na krzywą cukrową i wszystko było ok. Zero cukru w moczu przy kolejnym badaniu a po wypiciu tego świństwa 120 we krwi. Sądzę, że u mnie to był zwykły błąd w laboratorium więc u Ciebie może być podobnie. Poczekaj na wyniki z krzywej cukrowej.
Akutan na bóle kości ogonowej i ogólnie kręgosłupa lędzwiowego: YouTube - ‪Ćwiczenia dla kobiet w ciąży cz 1‬‏ (ostatnie ćwiczenie), YouTube - ‪Ćwiczenia dla kobiet w ciąży cz 3‬‏ (dwa pierwsze ćwiczenia). Może coś pomoże:-)
Aga irlandia ja tez miałam cukier w moczu i dostałam od razu skierowanie na ponownie badania i na krzywą cukrową i wszystko było ok. Zero cukru w moczu przy kolejnym badaniu a po wypiciu tego świństwa 120 we krwi. Sądzę, że u mnie to był zwykły błąd w laboratorium więc u Ciebie może być podobnie. Poczekaj na wyniki z krzywej cukrowej.
Akutan na bóle kości ogonowej i ogólnie kręgosłupa lędzwiowego: YouTube - ‪Ćwiczenia dla kobiet w ciąży cz 1‬‏ (ostatnie ćwiczenie), YouTube - ‪Ćwiczenia dla kobiet w ciąży cz 3‬‏ (dwa pierwsze ćwiczenia). Może coś pomoże:-)
Ostatnia edycja: