reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
susumali ,akutan-super ,że dzidzie zdrowe -gratulacje :tak:
maggie78-co do centymetru w palcach u mojego gin :-Dto chyba nie tylko mój ma taki magiczny cm. bo wszyscy w szpitalu tez mi tak mierzą-normalnie jakieś magiczne paluchy mają:-Dmoże ginekolodzy przechodzą jakiś specjalny "czarodziejski kurs ":-D

A ja mam do Was pytanie, skąd Wasz gin wie, że termin porodu się przesunie w przod czy tył ?? Mój nic nie mówi a z usg widzę, że np. niektóre wymiary są wieksze niz dany tydzien ciazy. choc co do miesiaczki to jestem pewna zajsci, bo dzidzia byla w 100 % planowana :-)

Bishopka- wiedza to zwykle z usg, fakt kazdy wymiar indywidulanie wskazuje na jaki tydzien to norma (jedne w przod, drugie w tyl) ale na koniec komputer usrednia te daty i wskazuje jedna konkretna jako termin porodu, choc z tego co wiem i tak nie ma co sie tym sugerowac bo kazy maluch rosnie inaczej i najwazniejszy jest terminz pierwszego usg

Ja myślę, że najlepiej to chyba sobie wszystko uśrednić:) Ja miałam termin z miesiączki na 6.08 z pierwszego USG na 3.08 a z ostatniego mam na 28.07 i też mi lekarz powiedział że nie należy się za bardzo tym sugerować, ale jego zdaniem to w sierpniu już się będziemy wózkować, mówi że on stawia na ostatni tydzień lipca. I bądź tu mądry człowieku :)))

srutututu, z Li miałam z miesiączki na 19 lipca, z pierwszego usg na końcówkę lipca, z prenatalnego (+ test biochemiczny z krwi) wskazywał bodajże 3 sierpnia, a urodziłam 28 czerwca z wpisem 'poród o czasie' :-D

no bo dzidzia i tak pojawi sie na swiecie wtedy kiedy bedzie chciała a termin jakis trzeba okreslic zeby bylo wiadomo na kiedy wozek kupić :)

reklama
Do góry