reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
TONYA ale super ze rosnie Twoj synek jak na drozdzach!

NEILAA gratki dla SYNUSIA!

SZUSZU Boziu 2 kg....na plusie...pozazdroscic!

SAGAA powodzenia dzis na wizycie!

ej nie straszcie mnie tymi uplawami...uplawy a wieksza ilosc sluzu to to samo?:zawstydzona/y: bo ja nie mam zadnych dolegliwosci, nic nie piecze , nie swedzi tylko wlasnie ja to nazywam wieksza iloscia sluzu...a czytalam ze to w ciazy normalne wiec sie nie martwie poki co...powinnam?

TONYA ale super ze rosnie Twoj synek jak na drozdzach!

NEILAA gratki dla SYNUSIA!

SZUSZU Boziu 2 kg....na plusie...pozazdroscic!

SAGAA powodzenia dzis na wizycie!

ej nie straszcie mnie tymi uplawami...uplawy a wieksza ilosc sluzu to to samo?:zawstydzona/y: bo ja nie mam zadnych dolegliwosci, nic nie piecze , nie swedzi tylko wlasnie ja to nazywam wieksza iloscia sluzu...a czytalam ze to w ciazy normalne wiec sie nie martwie poki co...powinnam?

Susumali, biała, ciągnąca się wydzielina to normalne, też taką mam i gin mówi że to naturalne.
Sagaa, powodzenia na wizycie;-)

Hej-
wspaniale że maluszki rosna...i czesc z nas razem z nimi :baffled: ja tez..jem czy nie jem waga rośnie :/
I infekcje tez mam od pocztaku ciaży i tez sie jej pozbyc nie moge...:/ a moja ginka wciaz na to ze takie uroki ciazy i pozostaje mi ciagle lecznie choc ono nie wiele daje :/

Dziewczyny, u mnie też podobnie z tymi infekcjami. Ciągle coś piecze, swędzi. Ostatnio nawet lekarka mi zrobiła posiew ponad program i nic nie wykazał.
I poleciła mi taki lek, który mogę sama stosować i jest naprawdę dobry. Łagodzi podrażnienia i nieprzyjemności. Jest bez recepty i można go stosować w ciąży. POlecam!
Multi-Gyn Actigel, żel, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Jak się boicie stosować, to zapytajcie o niego swojego lekarza. Nie jest to antybiotyk, ale na wszelkie podrażnienia dobrze działa.

Sagaa i Biedroneczka powodzenia na wizycie!

Wizytę mam 18 maja,ale nie będę robiła USG tylko poproszę tą moją ginekolog o przebadanie. Cały czas mam duże upławy, nawet niedawno robiłam posiew i nikt się nie odezwał ( czyt. widocznie wszytsko było w porządku). Mam tak od samego początku ciąży....:zawstydzona/y: Wizytę w szpitalu mam 7 czerwca,więc może wtedy podadzą mi wymiary chociaż ostatnio babka sama sobie mierzyła co chciała i tylko mówiła,że wszystko dobrze... :baffled: czyli ogółem nic nie wiem...

Moja siostra rodziła syna w Holandii i nigdy nie mówili jej jaką ma wage i ile mierzy, tam po prostu tego nie sprawdzają, byc może u Ciebie też tak jest.

Mój gin mówi, że duża ilość wydzieliny jest normalna, ale mam obserwowac czy nie zmienia zapachu i koloru no i jak zacznie swędzieć to też niedobrze.

Sagaa, Biedroneczka - powodzenia na wizycie!
Bishopka - nie mam tantum rosy,ale kupiłam sobie płyn do higieny intymnej AA z kwasem mlekowym. Nic mnie nie swędzi, nie drażni... tylko ten śluz,którego jest sporo. Zbadam się na pewno już za tydzień!
Tonya - tak właśnie oni tutaj leczą... :-( aa szkoda, bo ciąża to taki fajny okres i chciało by się dowiedzieć jakie jest maleństwo itp.

Też mam taki śluz/upławy. Robili mi cytologię i wyszły komórki zapalne. Teraz leczę się i dostanę skierowanie na posiew i następną cytologię. Lekarz mi mówił, że widzi zmiany w wydzielinie oczywiście nie wytłumaczył mi co i jak więc czekam....

Bishopka nie strasz ja tez mam takie porblemy caly czas lecze od poczatku ciazy i nic nie pomaga zywam lactacyd plyn ginekologiczny i od czasu do czasu tantum rosa i nic...;/ na szczescie dzis ma liste pytan do gina i licze ze wszystko mi wyjasni....
Tez sie podmywam tym plynem i do tego teraz dwa razy w tygodniu tantum rosa, wczesniej mylam sie tantum przez 5-6 dni. Jak bedziesz u gina to zapytaj o zakwaszenie srodowiska nawet rutinoscorbinem, mi tak lekarz poradzil i to dopiero pomogło.
Nie chcialam poza tym nikogo straszyc, tylko napisalam jak bylo w moim przypadku a jak wiadomo kazdy przypadek jest inny.
Taycia i Susumali w ciazy, zwlaszcza w tym okresie tzn. po 20 tygodniu ilosc wydzieliny sie zwieksza i jest to calkiem prawidlowe. Jesli uplawy sa biale (ktoras kolezanka to pisala) to nie ma zadnego problemu - sa prawidlowe. Moje uplawy byly zolte zielone, a czasami nawet czarne :szok: Przepraszam za obrazowosc.

Ostatnia edycja:
reklama
Biedrpneczka powodzenia na wizycie;-) ja mam na 16 ale jade wczesniej bo wtedy szybciej mnie przyjmnie odezwe sie wieczorem lub po powrocie....

Do góry