reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Neilaa - gratuluję rozpoznania płci i także witam w gronie synusiowych Mamusiek :-)
Tonya- ale duży bobasek :-) świetnie,że tak pięknie rośnie!

Fajnie macie,że Wam mówią to wszystko. Ja nie wiem ile moje dziecko mierzy, nie słyszałam serduszka i nic nie wiem o szyjce... :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Taycia a kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Może udzielą Ci informacji, nie wiem jakbym się czuła gdybym tego co wiem, nie wiedziała, mogę sobie jedynie wyobrażać, że byłoby trudniej. Jednak im więcej się wie, tym jest się spokojniejszym. Trochę do d....py ta służba zdrowia u Ciebie :no:

Wizytę mam 18 maja,ale nie będę robiła USG tylko poproszę tą moją ginekolog o przebadanie. Cały czas mam duże upławy, nawet niedawno robiłam posiew i nikt się nie odezwał ( czyt. widocznie wszytsko było w porządku). Mam tak od samego początku ciąży....:zawstydzona/y: Wizytę w szpitalu mam 7 czerwca,więc może wtedy podadzą mi wymiary chociaż ostatnio babka sama sobie mierzyła co chciała i tylko mówiła,że wszystko dobrze... :baffled: czyli ogółem nic nie wiem...

Tonya super wiesci synus rosnie i rosnie oby tak dalej ;-)dzis gadalam z kupemla tez ma jakos 3 lipca a waga malego to juz 2 kg :szok:
Neilaa gratuluje synusia;-)
Sylvi ja chyba skoncze na tych 18:-(
Jutro mam wizyte moze zrobi usg to bede coa wiedziec na temat mojego WIktorka :-)
Taycia ja tez mam od poczatku ciazy infekcje uplawy itd a teraz mam bardzo gesty zoltawy sluz i zniwu pieczenie :wściekła/y: ale jutro wizyta mam nadzieje ze wszytsko sie wyjasni...

Neilaa gratuluje synka.

Wszystkim gratuluje udanych wizyt, bo dawno mnie w tym temacie nie bylo ;))
Jutro ja mam wizyte, ale pewnie bez USG bo podgladanie mam umowione za 2 tygodnie.

Sagaa trzymam kciuki

Wizytę mam 18 maja,ale nie będę robiła USG tylko poproszę tą moją ginekolog o przebadanie. Cały czas mam duże upławy, nawet niedawno robiłam posiew i nikt się nie odezwał ( czyt. widocznie wszytsko było w porządku). Mam tak od samego początku ciąży....:zawstydzona/y: Wizytę w szpitalu mam 7 czerwca,więc może wtedy podadzą mi wymiary chociaż ostatnio babka sama sobie mierzyła co chciała i tylko mówiła,że wszystko dobrze... :baffled: czyli ogółem nic nie wiem...
Poprzednią ciąże straciłam właśnie przez zaniedbanie lekarza moich upławów, w tej ciąży tez od poczatku miałam upławy, ale zmieniłam lekarza i on dzielnie walczył z nimi. Jak globulki nie pomagały (wymazy nic nie pokazywały) to kazał mi jeść rutinoscorbin 3x2 i pić herbatę z cytryną, by zakwasić środowisko i to pomogło. Ja do tego przemywałam sie Tantum Rosa, choć nie wiem czy Ty masz dostęp w Ir. do tego leku.

reklama
Bishopka nie strasz ja tez mam takie porblemy caly czas lecze od poczatku ciazy i nic nie pomaga zywam lactacyd plyn ginekologiczny i od czasu do czasu tantum rosa i nic...;/ na szczescie dzis ma liste pytan do gina i licze ze wszystko mi wyjasni....

Do góry