reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

ankaaa doskonale Cię rozumiem, kilka dni temu miałam to samo, wynik 163, przytłoczyło mnie to strasznie, ale teraz juz jestem spokojna, też mam jutro wizytę, ale gin już mi powiedział, że trzeba do poradni cukrzycowej, ale nie ma co się zamartwiać bo to żadna tragedia, podobno wynik poniżej 200 niekoniecznie oznacza cukrzycę ciążową, może to być np jakaś postać nietolerancji glukozy i wystarczy zmiana diety, postaraj się na razie nie jeść słodyczy i będzie w porządku :-) ja kupiłam sobie od razu glukometr i mierzyłam cukier na czczo i po posiłku i wszystko jest w najlepszym porządku:)podobno takie glukometry można też wypożyczyć w poradni...wszystko będzie dobrze, zobaczysz, grunt, zeby się nie zamartwiać i nie stresować bo to może najbardziej zaszkodzić Maleństwu. Pozdrawiam Cię serdecznie;-)

reklama
Dziekuje za mile slowa. anulek82 jak przyjedzie maz z pracy to pojdziemy do apteki po glutometr. Zycze jutro udanej wizyty.Jem duzo owocow, i pije soki niby te 0% cukru no i byly swieta wiec troche ciasta sie zjadlo nie powiem ze nie, blok czekoladowy itp. Powtorze wynik za jakis czas nawet jak lekarz nie zleci, w co watpie. Mam nadzieje ze wyjdziemy jakos na prosta. Dzisiaj pije tylko wode n/g zero sokow i owocow nio i oczywiscie slodyczy.
Problemy z krwia to za malo to jescze cukier mi doszedl wrrrrrr......................... A jutro jescze rozmowa z szefowa nt zwolnienia lek z tego co wiem to mysli ze wroce od maja a szczerze mowiac czarno to widze. Ide na spacer

Ostatnia edycja:
Dziewczyny... a ja narazie ważę tyle co przed ciążą.. (tzn na początku przez mdłości zgubiłam 3 kg, ale teraz wszystko się wyrównało), i trochę mnie to martwi, że cos nie tyje za bardzo.. nachodzą mnie mysli żeby zacząć jeść na siłę, ale to bez sensu! po prostu po tym etapie wymiotów mam o wiele mniejszy apetyt niz przed ciążą.. czasem to nawet mnie odpycha od jedzenia.. no ale skoro dzidzia rosnie normalnie to chyba ok..

mam pytanie odnośnie badań.. czy Wam też lekarz zlecił badanie na hiv?? bo w pierwszej ciąży takiego nie musiałam robić, a teraz wypisał mi 3 badania (wśród nich właśnie hiv) i powiedział coś, że to są obowiązkowe w ciąży.

ja tez na samym początku miałam badanie na hiv, wiedziałam że jest wszystko w porządku bo jestem honorowym krwiodawcą, ale mimo wszystko kazali zrobić i zachować wynik

reklama
dziewczyny trzymamy kciuki z Agatka :)
ja też dziś idę podglądać co u córki się dzieje ;-) czy już mówiłam, że najchętniej to bym miała szlany brzuch, żeby widzieć ją cały czas? ;-)

Do góry