reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Gratuluję udanych wizyt! I trzymam kciuki za dzisiejsze.

Anulek oby to nie była cukrzyca ciążowa, zawsze jednego problemu z głowy mniej. Utrzymac wage w czasie Świąt to niezły wyczyn ;-)

reklama
Ja już po wizycie!!

Wszystko ok!:-) Dzidziuś rośnie waży już 600gr i...........na 80% będzie to dziewczynka:-D.

Trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt.

mlodam-u mnie podobnie jak byłam w ciąży z pierwszym to mój ojciec nagle zmarł, później z drugą to w dniu porodu zmarła moja babcia którą z nami mieszkała i coś w tym jest że miejsce się zwalnia dla młodego człowieczka, jestem w trzeciej i boje się że ktoś tym razem też odejdzie:(:(:(:(

wiem, że często właśnie się tak bywa, że ktoś odchodzi a nowe życie się rodzi, ale nie zawsze jest że musi być 1:1, równowaga sama wie kiedy musi zostać zachowana. Tym razem u Ciebie będzie inaczej zobaczysz:-)
co do wypicia glukozy dasz radę, nie było tak źle, mi to wręcz same powiedziały bym z cytryna przyszła, bodaj mi całą tam wcisnęły ;-)

biedroneczka- cudnie że Twoja dziewuszka rośnie
anulek- moze to faktycznie jakas nietolerancja na glukoze:? Dobrze ze kupilas glukomentr przynajmnije na biezaco mozesz kontrolowac poziom cukru

A ja prosto z trasy poleciałm na kontrolna wizyte do gin no i wyszło swiateczne obzarstwo :/ lekka dietka by sie przydała :)

gratki MOSKA za udana wizyte i dla coreczki!

DEVI ja na swieta wcale sie nie obzeralalam ALE...ginka stwierdzila ze 6 kg ktore od poczatku ciazy przytylam to cyt "DUZO, BARDZO DUZO; A TO DOPIERO POLOWA CIAZY!!!"
pieknie...i w sumie to wszystko czym byla wizyta dzis, oprocz cisnienia ktore i tak juz mialam podwyzszone 135/85 i pobrania krwi w tym toxo...
ja naprawde sie nie objadam zanadto, owszem mam zdrowy apetyt na zdrowe i na mniej zdrowe produkty ale uwazam ze nie przesadzam, to co mam nie jesc zeby nie tyc?normalnie wsciekla jestem!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!:-)

susumali 6kg to za dużo? Ciekawe co by powiedziała na moje 8, albo i więcej:eek:, nie wiem bo po świętach strach wejść na wagę. Myślę, że powinnaś przymknąć oko na jej komentarz!;-)

susmali- 6 kg to duzo?? w 6 miesiącu?? Mi sie wydawało ze 1kg na miesiac to idelany przyrost...:/
a ktos wie jak mocno teraz waga bedzie rosła?? Mi sie wydaje ze jak teraz jest 6 kg to wiecej niz kolejne 6 juz chyba nie przybedzie

Susumali :baffled: 6 kg to za duzo ?? moj gin twierdzi, ze to dobry przyrost wagi, a co do cisnienia to tez mam takie i moj twierdzi, ze jest bardzo dobre. Jak mialam 189/90 to bylo zle, ale wtedy bylam zestresowana, bo mialam czarne uplawy.

u mnie bez zmian:)
synuś rośnie duuuży :) córkę wzięłam na badanie bo była ciekawa jak to dziecko wygląda... i jest w niebo wzięta :) opowiadała wszystkim jak to braciszek się ruszał i lekarz nawet pokazał jej skąd wiadomo ze to chłopczyk :)) hihihi ale się uśmiałam :-D:-D:-D:-D

dziękuję za kciuki

reklama
Moska, Gabinia gratuluję udanych wizyt i rosnących bobasków :-)

Susumali nie przejmuj się tą panią doktor, bo wiekszość z nas tutaj przytyła więcej i jakoś giny się nie czepiają. Moim zdaniem 6kg to idealnie. Nawiasem mówiąc ja mam już 8 na plus i też się zastanawiam tak jak Devi ile jeszcze do końca przybędzie....mam nadzieję, że na 14 skończę. Ale w sumie się tym nie martwię bo poza duzym brzuchem i piersiami reszta wygląda w miarę ok ;-) Znaczy fałdek za dużych nie ma...:-D

Do góry