reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja też będę chciała się dowiedzieć płeć dziecka. Z mężem bardzo byśmy chcieli chłopczyka bo córcia już jest, by była wtedy parka, ale jak to się mówi byle by się zdrowe urodziło.:tak:

reklama
a ja tam chce wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku;)zeby się tak orientacyjnie przygotowac;)choc wiem ze wiekszosc rzeczy jakie bede zakupywac beda w neutralnych kolorach tzn zielony, pomarańcz, zołty:) bo nigdy nic nie wiadomo;)

Ja tez będę chciała znać płeć:)

Mój narzeczony ostatnio mi zagroził,że jak będzie dziewczynka to nie przyjedzie po mnie do szpitala:) Ma być Kubuś i już. Chociaż wiem,że jak będzie dziewczynka to tatuś maksymalnie rozpuści:)
a ja chyba wolałabym dziewczynkę:) (moja siostra ma 3 dziewczynki i pełno ślicznych ciuszków zostawionych dla mnie:) chociaż najważniejsze żeby było zdrowe:)

Ja również chce znać płeć dziecka :) Msm jakiś przeczucie na dziewczynke (nie wiem czemu) ale z drugiej strony patrząc na rodzinke męża wszedzie pierwsze chłopczyki :) hehe pod koniec lutego się okaże :)
Najwazniejsze zdrówko :)

Witam serdecznie, a ja mam takie pytanko: jakiej wielkości są wasze maleństwa bo moje w 9 tyg5dniu 3,45cm i sie zastanawiam czy nie za szybko rośnie. Znacie jakieś normy wzrostu fasolek w poszczególnych tygodniach? Pozdrawiam

img]http://www.suwaczki.com/tickers/5djypg4n8v4soarl.png[/img][/url]

maggie przeczytalam Twoj post mojemu chlopakowi i ma takie samo zdanie jak Twoj narzeczony, ma byc Kubus i juz :)
Ja nie wiem czemu,ale on caly czas mowi do naszej dzidzi nie inaczej jak tylko Kubus, a przeciez nawet nie wiadomo czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka :-) uparl sie chlopina i caly czas Kubus i Kubus :):)

A co do plci dzidzi to ja oczywiscie chcialabym wczesniej wiedziec :)

Witam serdecznie, a ja mam takie pytanko: jakiej wielkości są wasze maleństwa bo moje w 9 tyg5dniu 3,45cm i sie zastanawiam czy nie za szybko rośnie. Znacie jakieś normy wzrostu fasolek w poszczególnych tygodniach? Pozdrawiam

img]http://www.suwaczki.com/tickers/5djypg4n8v4soarl.png[/img][/url]
Znalazlam cos takiego :
Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

Moniek, moje w 8tc ma 1,55cm. Ale każdy maluch jest inny, może miałaś krótki cykl i owulka szybciej nadeszła:-) Poza tym bardziej martwiłabym się gdyby był za mały:-)

reklama
Do góry