reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Hej kochane:-)Jestem po usg i jest maleństwo, serducho bije. Fasolka ma 9,2mm:-) Lekarz obliczył mi, że to 6t6d, a więc mniej więcej się zgadza z tym co ja wyliczyłam. Mega się cieszę, no i w końcu trafiłam na dobrego lekarza (moja mama pracuje w szpitalu położniczym i na usg trafiam w zależności od dyżurów lekarzy). Obecny gin badał mnie w poprzedniej ciąży, która niestety skończyła się poronieniem i z tego względu kazał mi przyjść na kolejne usg 05.01 i tak w pierwszym trymestrze co max 2 tygodnie będzie mnie badał. Postaram się wrzucić fotki:-)

wizyta ok. Z Usg wynika ze to bardzo wczesna ciąza a nie tak jak wskazywała by OM. Jakoś 4 tydzień a nie 6. Mój lekarz mówi ze jest dobrze, bo mogło mi sie przez karmienie piersią jajeczkowanie przesunąć. ale mam słabe wyniki więc musiałam zakończyć karmienie piersią Kingi. Teraz zaliczamy cięzkie chwile.
No to chyba z Wami zostanę ale będę wrześniówką ;) mogę zostać???

Anisen, mi tam nie przeszkadzasz;-)
Kahaka, objawy się pojawiły, coraz bardziej bolą mnie piersi i mdli mnie, ogólnie słabo się czuję..Ale co do objawów, to myślę że rzeczywiście każda ciąża jest inna i niektóre z nas po prostu lepiej ją znoszą:-) Kiedy masz usg?

kahaka, a nie ma możliwości wcześniej? Twoja ciąża jest już dość zaawansowana, może pójdź do lekarza i powiedz, że masz jakieś obawy i w ogóle..ja do 11.01 to bym nie wytrzymała..
PS: Widziałam Twoje urocze drzewo z origami, jest przepiękne:-)

szuszu, dzięki robiłam je chyba ze 2 m-ce :-p a z tym ginem to u mnie nie taka prosta sprawa, bo ona przyjmuje tylko we wtorki. Innego sensownego nie ma w mojej miejscowości, więc zostaje mi wytrzymać do tego 11.01.

reklama
Myślę, że nie ma co się martwić bez powodu. A może zrób betę prywatnie, uspokoisz się trochę wtedy. Będę z Tobą odliczać dni do 11.01:-) Ja wczoraj to już byłam pewna, że coś jest nie tak, a dzisiaj miłe zaskoczenie:-)

Do góry