reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

szuszu i anisen gratuluję dobrych wieści, moje też są cudne :)
Fasolinka się rozwija w tempie, ma już 18 mm, widać gdzie głowa i gdzie nóżki, serduszko szybko bije i ciąża dokładnie w wieku określonym z daty ostatniej @ czyli 8t3d. Jestem przeszczęśliwa :-) Zresztą mój mąż też :-)

reklama
Tonya, gratuluje :)

a teraz przedstawiam mojego maluszka:

Ma już 7 tygodni i 6 dni i mierzy 1,4 cm :) Serduszko pięknie bije a na śwecie powinnien się pojawić ok 17-19.08.2011
Tatuś dostał piękne zdjecia w preznecie urodzinowym a ja dostałam pięny bukiet tulipanów :)

Sama wizyta sie nie zle nastreswoała. Pojechał rano do przychodni a tam nie ma pradu. Jako ze chodze na nfz to pani w rejsetracji uprzejmie mnie poinformowałą że inny najblizszy termin usg jest za 3 tygodnie a jak mam jakies plamienia to mam jechac do szpitala.
Poryczalam sie straszliwie bo nie wiedziałam co robic.
P. uspokajał, powiedziłą ze pojedzimey kupic ostanie rzeczy na sylwestra i wracajac podjedziemy do przychodni bo moze prad juz wróci...i wrócicł:) Pani mnie przyjeła, założyła karte ciązy, zmierzyła, zwarzyła i dała choć podczas badania nie zauwazyłą żadnych nieoprawidłowosci to na wszelki wypadek dala dupka.
Kolejne wizyta i usg 28.01 gdzie zmierzymy przeziernosc karkowa :)

No, teraz moge witac nowy rok :)

aaa i dalej nie wierze ze jestem w ciazy ;)

Devi, Tonya gratuluję i bardzo się cieszę:-)
Ja niestety nie mam jak wrzucić zdjęcia, bo nie mam skanera...
Kochane życzę Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku i oby nasze fasolki rozwijały się prawidłowo:-)

devi, ale piękny maluszek!!! Cudo!

Chciałam Wam kochane zyczyc udanych zabaw sylwestrowych, a w nowym roku spokoju i zdrówka dla Was, waszych rodzin i Waszych Fasolek. Następny rok jest nasz, więc musi byc pięknie! :-D

dziewczyny bardzo sie ciesze, ze wszytko tak pomyslnie idzie oby juz tak zostalo do konca...
gratuluje wam fasolek i udanych wizyt :)
ja niecierpliwie czekam do swojej... niestety ja nie uspokoje sie poki I trymestr sie nie skonczy... czyli az do lutego...

ja już tak przeżywam wtorkową wizytę, że dziś dwa razy przyśniło mi się, że na nią idę i raz o niej zupełnie zapomniałam. to co się dzieje w mojej głowie to jest niepojęte. i ja mam tak samo, że uspokoję się trochę jak minie I trymestr.

super wiescie dziewczyny oby tak dalej !! ja tez uspokoje sie abdrziej po 1 trymestrze we wtorek kolejna wizyta wiec jestesmy we trzy agula z oli pozdrowionka kochane;-)

Ja tez uspokoję się chyba dopiero po I trymestrze. Jutro odbieram część badań. w zeszłym roku wykryto u mnie cytomegalię i prawdopodobnie była ona powodem poronienia. A w zeszły czwartek zadzwonili do mnie z ambulatorium ,żebym zgłosiła się ponownie na badanie odnośnie toxoplazmozy. Zdarzało się Wam ,że trzeba było powtórzyć badanie? bo nawet nie podali mi powodu... Jutro odbieram wyniki. Ale jestem dobrej myśli:) Tym razem musi się udać:)

reklama
sagunia a my wizyty mamy ciągle w tym samym terminie :-) ja też mam we wtorek.
I czekamy na dobre wieści oczywiście

Do góry