reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja mam wizyte w poniedziałek...narazie spoko,bez nerwow...chce porobic dodatkowe badania ale nie mam pojecia co wiec bede sie opierac na tym co powie gin.no i moj mąż pierwszy raz zzobaczy dzidzie...bo jeszcze nie widział(tylko na zdjęciu)

reklama
Dokladnie jesli zanioslaś pracodawcy zaświadczenie o ciązy jest zobowiazany zwolnić cie z pracy bys mogla wykonac niezbędne w ciąży badania
"Pracodawca ma obowiązek zwalniać Cię z pracy na zlecone przez lekarza badania medyczne przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli nie możesz zgłosić się na nie poza godzinami pracy.

Za czas nieobecności należy Ci się normalne wynagrodzenie. Pracodawca oblicza je tak jak wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy.

Szef nie może odmówić Ci zgody na wyjazd na badania, nawet jeśli musisz na nie jeździć przez kilka dni z rzędu."
i dodatkowo:
"Podczas ciąży nie wolno Ci pracować:
  • po godzinach — szef nie może Ci zlecać godzin nadliczbowych"

Dzięki dziewczyny za wsparcie i kopa - wykorzystam to! dobre i to !

Nieśmiało zaprezentuje wam mojego Alienka....Olafka albo Elenke...
164723_160613253990598_100001257733593_374724_4641247_n.jpgA w poniedziałek pewnie bedzie nowe foto

cześć dziewczyny, byłam wczoraj na usg i wszystko dobrze z dzieciaczkiem, rośnie jak na drożdżach, jest nawet ciut większe niż na obecne 13,3tc:) A teraz przyznam się Wam jaka jestem potwornie głupia i mi wstyd. Jestem przeszczęśliwa, że dziecko jest zdrowe i to jest dla mnie najważniejsze, ale lekarz powiedział że na 80% to chłopiec....a to przecież miała być moja Hania...nie mogę wyjść z szoku od wczoraj. Jest strasznie wstyd, bo wiem, że ludzie mają zupełnie inne problemy ale i tak jest mi trochę smutno:)jestem potworem.

cześć dziewczyny, byłam wczoraj na usg i wszystko dobrze z dzieciaczkiem, rośnie jak na drożdżach, jest nawet ciut większe niż na obecne 13,3tc:) A teraz przyznam się Wam jaka jestem potwornie głupia i mi wstyd. Jestem przeszczęśliwa, że dziecko jest zdrowe i to jest dla mnie najważniejsze, ale lekarz powiedział że na 80% to chłopiec....a to przecież miała być moja Hania...nie mogę wyjść z szoku od wczoraj. Jest strasznie wstyd, bo wiem, że ludzie mają zupełnie inne problemy ale i tak jest mi trochę smutno:)jestem potworem.

Ależ kochana, nie wolno Ci tak o sobie myśleć. Do żadnych potworów się nie zaliczasz. To normalne, że czasami my kobiety tak reagujemy, jak się nastawimy na inną płeć. Za kilka dni już będziesz myśleć o tym inaczej. A już jak kruszynke bedziesz tulić w swoich ramionach po porodzie to całkiem nie będzie wazne jaka to płeć. Gratuluję prawdopodobnego synusia, jest tych synusiów jednak dużo więcej niż córek...

Blackberry mieliśmy taką samą sytuację w pierwszej ciąży, do samego końca myśleliśmy że dziewczynka, bo tak nam mówiono :zawstydzona/y:. Do tej pory jest mi wstyd jak na 4d dr mówi, że chłopiec, a ja z oburzeniem mówię cały film "ALE JAK TO CHŁOPIEC???????" Mam najwspanialszego synka na świecie teraz
clap.gif
. Teraz też nastawiliśmy się na dziewczynkę i nie ukrywam, że nam się ona bardzo marzy. Pewnie trochę będziemy czuć się rozczarowani jak będzie chłopak, ale też będzie najukochańszy i najcudowniejszy. Także, nie masz czego się wstydzić

Dali-piękne maleństwo-GRATULUJĘ!!!!
Blackberry-przestań nie ma się czego wstydzić i nie jesteś żadnym potworem ,po prostu bardzo pragnełaś córci ,a ta reakcja to w większości po prostu nasze nabuzowane hormony ciążowe:tak:,zobaczysz bedziesz miała śliczne zdrowe dzieciątko i to jest najważniejsze:-)

reklama
Do góry