reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

patus18xxx i asiacur -zmieńcie koniecznie kochane tych "pseudo lekarzy"-BURAKÓW!!!!!!:wściekła/y: no przecież to istny koszmar-cholerne konowały:szok:.Kobieta w ciąży ma być traktowana w specjalny sposób i to bez w zględu czy prywatnie czy na kase chorych-w końcu opłacamy składki za które oni otrzymują pensje.Ja lekarza zmieniłam na samym początku ciąży,kiedy mi podpadła lekarka z prywatnego gabinetu na kase chorych w przychodni przyszpitalnej i jestem bardzo zadowolona -dzięki Bogu ,że jeszcze istnieją normalni lekarze ,ale chyba są już na wyginięciu:-(

reklama
Asia -cur

Czuję się identycznie. Chyba będę szukała nowej lekarki. Dziewczyny, jestem prawie w 12 tygodniu ciąży,a karty ciąży jak nie mam tak nie mam. Dzisiaj dzwonię,żeby umówić się na wizytę na środę (po wizycie u gino czy potrzebuję przedłużenia wolnego). W jakiej sprawie? pyta się przemiła polska recepjonistka. W sprawie założenia karty ciąży. A to środa to tylko 9.15. Mówię,że mogę dopiero po 14. A to nie ma wolnych miejsc. To jedynie piątek!!!!!!!! PIĄTEK!!???? tydzień oczekiwania na co. Co tak naprawdę muszą wypełnić Ci lekarze,że nagle czasu nie mają???w końcu powiedziałam,że to będzie ogólna wizyta i wcisnęła mnie 'po godzinach pracy' na 17.30. Krew pobrana 5 tygodni temu, mocz niepobrany, karty nie mam. Do szpitala na 1 wizytę bez karty się nie da i co najmniej miesiąc oczekiwania...aż mi się krew zalewa!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Chyba legalnie znajdę jakiegoś irlandzkiego lekarza,bo te Polki,które się tutaj zjechały by leczyć to pożal się Boże.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asiacur, Biedroneczka, Anna2101 gratuluję udanych wizyt!

a85 najważniejsze, że prawdopodobieństwo jest mniejsze. Obyś potrafiła być dobrej myśli, tego Ci życzę, bo wiem jak takie badania i wyniki podkopują nasz wewnętrzny spokój...

Patunia i Asiacur nie tak powinny wyglądać wizyty lekarskie, zgadzam się z dziewczynami, ze warto pomyśleć o zmianie lekarza...

Taycia współczuję kochana, że masz tak pod górkę. Walcz o swoje, bo bez tego to chyba nic nie załatwisz. Trzymam kciuki żeby się udało &&&&&&

Ostatnia edycja:
asiacur , taycia i patus zmiencie koniecznie lekarza... ciąża to okres kiedy powinnysmy byc spokojne a nie denerwowac sie przez takich patałachów...
jak wiecie tez takiego mialam, zmieniłam na swietnego gina i to byla najlepsza decyzja jaka podjelam :))

reszta dziewczynek gratuluje udanych wizyt :)))

reklama
no ja po wizycie ....

męczył mnie lekarz na usg przez 50 min:-D:-D:-D bo maleństwo nie chciało się dobrze ułożyć do zmierzenia :szok::szok:
stukał mi pukał w brzuch i dopochwowo próbował i nic.... większą część wymiarów mam tylko przepływu przez jakąś zyłę nie mógł znaleźć ale wydaje się że wszystko jest wporządku :)
powtórne usg muszę zrobić w kwietniu .
tak czytam te wyniki i nie moge znależć długości dziecka w sumie małoważne ale tak szukam ;)

Do góry