reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witajcie moje kochane :)
Dzisiaj mieliśmy pierwsze USG. Normalnie poplakalam sie jak zobaczylam te cudo :
Zdjęcie2584.jpg
mam 5,8cm :)
i według badania wyszedl nam termin na 22.08 :)
Wszystko jest w porządku,duze i silne dzidzi :)

Powiedzcie mi prosze jak to jest z tym wiekiem ciąży. Lekarz powiedzial co innego a z badan usg wyszly jeszcze 2 inne tygodnie... na który zwracac wiekszą uwage??czy na ten na podstawie CRL ,BPD czy na to co mowil lekarz 3tyg temu??

Ostatnia edycja:
reklama
wielkie gratki dla kazdej z WAS kochane!!!! piekne dzieciaczki!!!!
kazda z Was niemal miala takie dokladne badanie, przeziernosc karku itp itd, a u mnie na nic takiego nikt nie patrzy..troche mnie to martwi...

ANNA jesli dziszia ma 8cm to mi sie wydaje ze termin chyba powinien Ci sie przed´sunas na wczesniejszy...

ASIACUR, PATUS wspolczuje lekarzy....ale jak napisalam powyzej u mnie tez srednio z lekarka...

ja bym sugerowała się z miesiączki. Kiedyś nawet mi położna powiedziała, że najbardziej się i tak sprawdza ta z miesiączki.
Mi z Lilką najpierw obniżyli wiek ciąży o 1 tydzień (u mnie później jest owu), ze względu na jej wielkość(była naprawdę malutka w porównaniu do tyg.) następnie przy prenatalnych obniżyli o kolejny tydzień - nawet na podstawie tego testu PAPPA wyszło, że nie 19.07 a sierpień. A w połowie ciąży zaczęła tak rosnąć, że z USG wynikało że termin z miesiączki jest jak najbardziej ok (nawet 1 dzień więcej miała;) ). A na końcu urodziłam 3 tyg. wcześniej niż wynikało z miesiączki. Także jakbym miała sugerować się usg z początku ciąży to wyszłoby, że ponad miesiąc za wcześnie.
Po porodzie uznali 'ciąża o czasie', 10 pkt, po 2 dniach wypis.

ania2101 jak dla mnie to po wielkości dzieciaczka z badania napewno nie mogl wyjść termin na 22 sierpnia, dlugość crl masz odpowiadajaca 14 tyg ciąży więc, chyba cos sie lekarz pomylil. Ja mam zarówno z badania i z ostatniej miesiączki termin na 22.08 a dzieciaczek ma 58 mm

biedroneczka- to ja nie wiem w czym jest problem. Jak bede szla na wizyte 28.02 to zapytam sie Pani Doktor.
Ale z tego co moja mama mi mówila to moze byc tak ze dziecko bedzie mniejsze albo wieksze od norm w danym miesiącu.Ale potem sie wszystko wyrównuje.
Ale skoro bada wyszly prawidłowo to chyba nie ma sie czym martwić

biedroneczka- to ja nie wiem w czym jest problem. Jak bede szla na wizyte 28.02 to zapytam sie Pani Doktor.
Ale z tego co moja mama mi mówila to moze byc tak ze dziecko bedzie mniejsze albo wieksze od norm w danym miesiącu.Ale potem sie wszystko wyrównuje.
Ale skoro bada wyszly prawidłowo to chyba nie ma sie czym martwić
Ja wiem że może byc większe lub mniejsze aniu jestem połozna i wiem to, ale jesli wychodzi dziecko wieksze to i termin porodu wyliczony przez program USG wychodzi wcześniej, a nie jak dla dziecka mniejszego

biedroneczka- skoro jestes położną to juz wiem kogo mam sie słuchać. jezeli bys pozwolila wyslalabym ci opis badania.
Czy mogłybyśmy tak zrobić? wtedy powiesz co o tym myslisz...
moze cos zle zrozumialam z tego. wszedzie są inne cyfry... :)
na usg jest ze ma 8cm.
na badaniu w ogole nic na ten temat nie ma..

Ostatnia edycja:
reklama
biedroneczka- skoro jestes położną to juz wiem kogo mam sie słuchać. jezeli bys pozwolila wyslalabym ci opis badania.
Czy mogłybyśmy tak zrobić? wtedy powiesz co o tym myslisz...
moze cos zle zrozumialam z tego. wszedzie są inne cyfry... :)
na usg jest ze ma 8cm.
na badaniu w ogole nic na ten temat nie ma..
Możesz mi wysłać swój opis nie ma problemu

Do góry