reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Alka- super, ze z Franiem wszystko dobrze :-) Jeszcze w brzuszku, a juz czaruje :-)
Aninaa- ​podpisuje sie pod Dziewczynami. Ja bym na Twoim miejscu zrobila prywatnie usg 3d, zeby sie upewnic, ze na pewno wszystko ok. Tylko sie nie denerwuj. Jak lezalam w szpitalu, to czesto wychodzilo rozne tetno u Dziewczyn, a z Dzieciaczkami bylo wszystko ok. Jedno urodzilo sie nawet sn z owinieta pepowina. Ale ja wolalabym to sprawdzic na porzadnym sprzecie :-)

reklama
Aninaa - może być tak, że to tętno, to tętno pępowiny (jeżeli dzidzia jest nią owinięta). I nie wiem dlaczego nie zrobili Ci USG :wściekła/y: Przecież to podstawa, skoro maleństwo słabo się rusza! Ja momentami nie wiem gdzie lekarze mają głowę. Zamiast sprawdzić, to "przypuszczają". Kolejne KTG tylko Cię niepotrzebnie zdenerwuje. Idź na USG, niech zrobią przepływy pępowiny i sprawdzą dojrzałość łożyska. Czasami warto wydać pieniądze na USG, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Trzymam za Was kciuki i daj znać po badaniu.

Po wizycie:
wszystko zamknięte, mały zdecydowanie mniej ruchliwy niż tydzień temu (co może świadczyć że naprawdę ma mało miejsca), KTG w porządku (skurcze ewidentne - ale zbyt małe by był z tego poród), kolejna wizyta 18.01 (czyli dzień przed terminem) i będziemy wtedy rozmawiać o tym co zrobić jak ciąża "po terminie" ..

ja tez juz po wizycie. Cisnienie nadal podwyzszone 140/80 ale nizsze niz ostatnio. Brzuch jeszvze nie opadl wiec nic sie nie dzieje. Jak chciala wymacac czy glowka sie wstawila, to akurat mialam twardy brzuch i powiedziala,z e w takim razie nie bedzie mnie meczyc.
Mam zamowiona wizyte na 24.01. o ile nie urodze.

Wzielam sobie od razu recepte na wkladke;-) i 12 tyg po porodzie mi zalozy:tak:

Bakalia-spoko, przyjdzie i na nas kolej:tak: Wszystko w swoim czasie...

ja dzisiaj ide na wizyte, zobaczymy co mi powie, ciekawa jestem czy mala sie obrocila dam pozniej znac co i jak

dziewczyny dobrze że wszystko ok :)

ja byłam dzisiaj ponownie,ale rozmawiałam z zupełnie innym lekarzem. KTG wyszło prawidłowo,wszystko z małym dobrze. jeśli nie urodzę do 28 to tego dnia mam się zgłosić na kolejne ktg. dopytałam też o ten posiew. planowałam czekać w domku aż do ostatniej chwili (jako że szpital mam pod nosem),ale niestety nici z moich planów. zwłaszcza że jest to mój drugi poród,a przy drugim akcja rozwija się znacznie szybciej. no i ten posiew dodatni. jak tylko coś się zacznie dziać to muszę szybko się stawić i dostanę antybiotyk,minimum 4 do 6 godzin przed porodem. podobno czym szybciej tym lepiej.

reklama
Do góry