reklama
jeśli dobrze pamiętam to cytat z sąsiadki Alki (?) ;> niestety nie mój własny ;p
owszem, z tym, że ona powiedziała Dupa jak beton ... w sensie, że nic jej się nie stanie
Oj tam ciężarnej się czepiasz ;powszem, z tym, że ona powiedziała Dupa jak beton ... w sensie, że nic jej się nie stanie
ewelina26k
Fanka BB :)
5 lat temu jak rodziłam Jakubka to w ciągu 4 dni były 3 cesarki , a teraz jakaś plaga, że aż nie ma gdzie wcisnąć eweliny, co się dzieje?
bo ogólnie ja w baaaardzo dużym szpitalu rodzę, jedyn z większych w polsce i tam rodzą się w większości dzieci po ciązy z problemami i stąd tyle cc wcisnąć by mnie wcisnęli ale nie mój gin by może mnie ciął tylko lekarz który ma dyżur a ja i gin wolimy żeby to on robił. No chyba, ze Bartuś zrobi psikusa i tak będzie chciał wyjść kiedy gina mojego nie będzie
Wiesz, jak są wskazania, to cc jak najbardziej. Ale jak kobiety płacą z cc... Widziałam jak cierpiala kobieta, która rodziła tego samego dnia co ja. Ja wstałam zaraz, mogłam się zajmować Zu, a ona biedna leżała i nawet głowy do góry nie mogła podnieść. Podawałyśmy jej dziecko (byłam na sali z 5 innymi kobietkami - i naprawdę było to pomocne), później mąż przyjechał pomagał wstać, ona jeszcze długo zgarbiona chodziła. Pierwszy poród miała SN i mówiła, że wolałaby się przemęczyć kilka godzin, niż mieć cc. Ale co kobieta to inna opinia. Moja koleżanka dwójkę dzieci cc i nie wyobraża sobie innego porodu.
Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że szyjka zachowana, więc na poród się nie zanosi. Mam obniżoną hemoglobinę i dostałam końską dawkę żelaza.
Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam się, że szyjka zachowana, więc na poród się nie zanosi. Mam obniżoną hemoglobinę i dostałam końską dawkę żelaza.
reklama
Pisalam wczoraj o Ani z mojego pokoju, co wywolywali jej porod i rodzila 9h, po czym zrobili jej cc. Dzis sie z Nia widzialam i rozmawialam. Juz chodzi, czuje sie dobrze i powiedziala, ze jak bedzie miec nastepne dziecko, to tylko cc :-) Wiec to wszystko zalezy od organizmu.