reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Oceanica-dzieki od razu mi lżej, bo powoli zaczęłam siać u siebie postanowienie że zajrzę tu dopiero po swoim porodzie;-) takie tu coraz częstsze "horrory"- a wiadomo taki poród jakie nastawienie:-p

a ja dziś byłam na wizycie, właściwie pierwszej u gina w tym kraju :-)
i właściwie to było tylko zbieranie wywiadu i tłumaczenie moich wyników badań (USG, karta ciązy itp), zbadała mi doktor tylko ciśnienie bo stwierdziła, że spuchłam (prawda, że nieładnie z jej strony, że mi wytknęła :-)), ale ciśnienie ok, a ja dziś wyjątkowo miałam serdelki zamiast palców.
No ale, że badania nie było to wcale nie znaczy, że nic się nie działo...
Ginekolog okazała się ordynatorem i jako, że jestem z "kraju trzeciego świata" :-) i dośc późno się zgłosiłam to wezwała tez pediatrę, która wytłumaczyła mi wszystko jak zajmą dziś dzieckiem, jakie badania, jaką pomoc otrzymam i w nagrodę, że się ładnie przygotowałam do wizyty (poszłam nawet ze słownikiem lekarskiem polsko-francuskim) to ordynator powiedziała, że postarają się dać mi jednoosobową salę :-)
Jutro mam badania krwi wykonać, a w piątek wizyta z badaniami i takie wizyty pani doktor obiecała mi do końca ciąży w każdy piątek.
Ależ jestem kontenta :-)

wiecie...z tym usg to różnie bywa...u mnie babka na IP walnęła się o jakiś kilogram..bo 19 grudnia mój gin mierzył długo Hankę i wyszło mi 2 kilo (nawet niecałe), a tydzień później kobiecie wyszło, że młoda waży niby 3 kilo...wątpię, żeby w ciągu tygodnia przyszedł jej kilogram:) a swojemu lekarzowi prowadzącemu znacznie bardziej wierzę...nie dość, że ma lepszy sprzęt to jeszcze usg robił długo i dokładnie..

reklama
ja muszę sobie pospisywać te wszystkie złote myśli właśnie typu "dupa nie beton" itp, itd :-D i przeczytać przed porodem :-D

Do góry