reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Jutro kolejne ktg znowu przy tempie obsługi na IP trzy godziny wyjęte z życiorysu, ale czego nie robimy dla naszych maluchów.:-) Dziś strasznie napięty mam brzuch wzięłam no-spę trochę pomogło, pojawiają się skurcze przepowiadające. :confused:Coraz trudniej jest usiedzieć bo mała naciska albo na pęcherz albo na jelita i moje hemoroidy. :angry:

reklama
Adak też mam nacisk na pęcherz albo na jelita i na szyjkę - to jest najgorsze, na szczęście nie mam hemoroidów w tej ciąży

a przepowiadające masz często? u mnie też się pojawiają, ale nieregularnie, więc nie zwracam na nie uwagi

ja robiłam ktg w Multimedzie na Waryńskiego - cena 35 zł, bez czekania

To już chyba moje 6 ktg na IP tak więc się przyzwyczajam.:sorry2: Biorę całą wałówkę wodę i kanapki. Po za tym w szpitalu czasem na nie luknie moja ginka to mnie uspokaja. :-) Zmykam spać dobranoc wszystkim.

Moja dzisiejsza wizyta: cisnienie 120/90:szok::no: +moja opuchlizna= niewielka granica do zatrucia ciazowego (k****) Bialka w moczu nie mam ale dostalam instrukcje co robic jakbym miala np jakies mroczki przed oczami czy ucisk w klatce piersiowej no i oczywiscie zwracac mam uwage czy dziecko sie rusza:confused: Ale nie chciala mnie nastraszyc, bo jeszcze nic sie nie dzieje zlego- tetno dziecka w normie.
No i jeszcze glowka nie jest w kanale rodnym- czyli mamy czas do porodu.
Teraz troszke spanikowalam wiec poczytam sobie w necie o zatruciu ciazowym ( a moze lepiej nie czytac???)

Anielka lepiej nie czytać. Jeszcze bardziej ci ciśnienie skoczy. W necie jest wszystko, ale wiele nie potrzebnych rzeczy piszą. Zaraz autosugestia ci się włączy i będziesz doszukiwać się objawów u siebie.
Ja po tym jak wiele razy szukałam o ciśnieniu za wysokim czy coś, jak się naczytałam, że w zasadzie już nie żyć powinnam, to od tamtej pory nie szukam nic w necie, bo potem się człowiek denerwuje;)
Nie martw się będzie dobrze, jak coś to wiesz co robić i nic złego nie będzie;-)

Anielkaa- to ciśnienie jeszcze nie takie wysokie - nie panikuj :-) Masz w domu ciśnieniomierz? Ja w I ciązy miałam trochę problemów ze skokami ciśnienia ale samo wszystko się wyrównało, bez żadnych leków i nic mi ani małemu nie było. Także spokojnie, bo nerwy tylko Ci podniosą to ciśnienie. Ja miałam 150/100 najwyżej, ale lekarze jeszcze nie panikowali przy takim. Najlepiej jakbyś sobie mierzyła sama w domu kontrolnie. Może to był tylko taki wyskok. No i leż sobie i odpoczywaj, a net wyłącz bo tylko sięzestresujesz gorzej.

reklama
Anielka- spokojnie, ja miałam delikatne zatr5ucie ciążowe w pierwszej ciązy- odstaw sól i leż- u mnie tylko po tym po dobie zleciało 2 kg na wadze- tak mi opuchlizna zeszła. Jak masz sok z aronii to możesz łyknąc do herbatki. Ale przede wszystkim leż i się rekasuj;-)Już niedługo

Do góry