reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Hej, wczoraj miałam wizytę. Szyjka zamknięta, do wtorku mam brać luteinę, a potem już nie. Ktg dobrze, mam teraz przychodzić na nie co tydzień. Moja gin powiedziała, że dziewczyny które biorą prawie przez całą ciążę leki na podtrzymanie, to potem najczęściej przenoszą ciążę i w moim przypadku też tak może być, bo nic na razie się nie dzieje. Więc w tym roku już na pewno nie urodzę :-D

reklama
Anielka Dziewczyny dobrze radzą odpoczywaj. Lepiej neta nie czytać. Ja to dopiero miałam na wizytach skakało mi do 170/100 i przez to w szpitalu leżałam, bo było białko do tego. Ale w szpitalu jak miałam 140/80 to powiedzieli, że to jest dobre ciśnienie a to przecież blisko granicy i nic w sumie z badań nie robili prócz podstawowych. Ostatnie dwie wizyty też pielęgniarka mi po dwa razy mierzyła, bo lepiej nie pisać.

Ewelina, Karolcia - super, że wyniki dobre i wszystko ok :-)

Syrenka - to prawda z tym przenoszeniem jak się jest na lekach powstrzymujących poród :-) Często się tak zdarza. Także spokojnie będziesz mieć styczniowego bobaska :-)

byłam wczoraj u lekarza, szyjki już prawie nie ma i mam dzwonić do niego we wtorek dopytać o cc na kiedy(bo kierownik kliniki czasem podważa zaświadczenia od innych lekarzy ze wskazaniami) i jakb nie podważał to cc może już w przyszłym tyg a jak podwa,zy to na dyżurze dr 10 stycznia

Ewelina ale tak na konkretny dzień czy godzinę się nie umawiałaś na cc? Bo mi lekarz powiedział, że będzie cc i mam naczczo przyjechać ale mam nadzieję, że to on już załatwi w szpitalu a nie ja będę musiała się tam tłumaczyć. On wogóle mówił, że mogą problem robić już na IP, to mam do niego dzwonić jakby co. Mam tylko nadzieję, że nas nie odeślą, bo już od półtora tygodnia nastawiam się psychicznie i się ostro zdenerwuję.

Alice we wtorek jak zadzwonię to na konkretny dzień i godz się umówię. U mnie na ip nie robią problemów, czasem problemy robi tylko kierownik kliniki. Ale stawiam, że z racji tego że przyszły piątek odpada bo święto to będę miała 10, chyba bym nawet tak wolała bo zaskoczył mnie, ze moze już w przyszłym tyg

ewelina, ale z tego co wiem cc planują przed 40 tygodniem, ja ostatnią miałam w 38 tyg, a tą w 39, więc może Ty też jednak przyszły tydzień. Ja od jutra już bardzo chcę, termin na 4.01, ale jak wcześniej to się nie obrażę bo mi już wszystko doskwiera.

reklama
Do góry