reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Alice a co Twój dr mowi o bakterii? moze lepiej podac antybiotyk przed porodem? bo tak teraz myślę jak czop sluzowy odejdzie to dziecko nie jest chronione już
ja będę miała cc a mimo to dr kazał robic posiewy i GBS

Brałam dwa antybiotyki jeden doustny a drugi dowcipny ale te bakterie niekoniecznie zniknęły tak po tym. Lekarz mówił, że będziemy działać, żeby zrobić cc i na 02.01.mam skierowanie do szpitala i stawić się naczczo.

reklama
A odnośnie krwi to wiecie dziewczyny, że jak morfologia za słaba to mogą nie dać zoo? Moja koleżanka ostatnio rodziła i nie dostała, bo miała hemoglobiny 9, a norma od 12:szok: No i ja mam teraz pietra. U mnie na granicy właśnie jest te 12. Oby tylko mi się nic nie popsuło.

no nie żartuj???? A jakby musieli robić cc to też bez znieczulenia bo krew za słaba? a spadek hemoglobiny jest nieuchronny tak przed jak i po porodzie; eee coś mi tu nie pasuje, może ściemniają, bo wiadomo jak u nas w szpitalach z zzo trzeba błagać albo podpłacić, albo inne metody zastosować;-)

Generalnie mam wrażenie że strasznie dużo cesarek idzie, na 2 stycznia to będzie tu tłok:-D- sen bakalii się spełnia:-D. U mnie jeszcze nie wiadomo i pewnie do ostatniej chwili nie bede wiedziała czy sn czy cc.

Zazdroszcze Wam tych wizyt, moja dopiero za tydzień 5 stycznia, teraz to dałabym zaglądać codziennie:-)

Asiuk ja się zaczynam stresować i śnią mi się głupoty, że jestem w szpitalu obok dziewczyna rodzi a ja się muszę kłócić, że przecież mi kazał lekarz przyjechać i mieli mi robić cc. Albo że mi siśki z krwią lecą:szok:

też po wizycie dzisiaj. szyjka ciut ponad 1cm, przepuszcza swobodnie palec, wyniki dobre. kazał dopakować do końca torbe i zorganizować sobie transport do szpitala bo wróce tam w ciągu kilku dni pewnie:D

Do zo musza byc płytki PLT > 5o tys i krzepniecie ok. Hb ogolnie nie ma znaczenia bo ja zawsze mozna przetoczyc wskazanie Hb 7,0. Ale jak sa przeciwskazania zawsze mozna za przeproszeniem dac pacjentce w trabe i mozna zrobic ogólne a nie zo.

Minełysmy sie Vileyka ;) własnie wrocilam. Tak samo jak u Ciebie jeden palec jak sie uprzec ale moja mi powiedziala co robimy jak przenosze ;p raczej przenosze na jej oko ;(((((((

Ostatnia edycja:
Asiuk - no przy cesarce to inne zasady są wiadomo, bo tu nie ma wyjścia, no i zawsze jest narkoza. No a przy sn to jednak nie jest zoo teoretycznie konieczne. Ona rodziła w instytucie matki i dziecka i jej nie dali, mimo tego, że tam jest dostępne odpłatnie bez problemu i miała do tego swoją położną wynajętą. Powiedzieli że za słabe ma wyniki krwi i się bali jej dać.

Vileyka- super, ze wszystko dobrze :-) I pakuj ta torbe, pakuj :-)
Oceanica- super, ze wszystko ok :-) I widze- plan dzialania jest :-)
Trzymajcie sie cieplutko :-)

reklama
całą ciąże sie tak mijamy:) mi nic nie mówił o planie działania jak przenosze.. zapisał mnie na wizyte za dwa tygodnie i powiedział, że jak zaczne rodzić to żebym na izbie powiedziała, że mają odwołać, więc jest nadzieja;P a torba jest spakowana, tylko musze ją jeszcze sprawdzić bo nie wiem czy młoda czegoś z niej nie wyjęła:)

Do góry