reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Alice a co Twój dr mowi o bakterii? moze lepiej podac antybiotyk przed porodem? bo tak teraz myślę jak czop sluzowy odejdzie to dziecko nie jest chronione już
ja będę miała cc a mimo to dr kazał robic posiewy i GBS

Brałam dwa antybiotyki jeden doustny a drugi dowcipny ale te bakterie niekoniecznie zniknęły tak po tym. Lekarz mówił, że będziemy działać, żeby zrobić cc i na 02.01.mam skierowanie do szpitala i stawić się naczczo.

reklama
A odnośnie krwi to wiecie dziewczyny, że jak morfologia za słaba to mogą nie dać zoo? Moja koleżanka ostatnio rodziła i nie dostała, bo miała hemoglobiny 9, a norma od 12:szok: No i ja mam teraz pietra. U mnie na granicy właśnie jest te 12. Oby tylko mi się nic nie popsuło.

no nie żartuj???? A jakby musieli robić cc to też bez znieczulenia bo krew za słaba? a spadek hemoglobiny jest nieuchronny tak przed jak i po porodzie; eee coś mi tu nie pasuje, może ściemniają, bo wiadomo jak u nas w szpitalach z zzo trzeba błagać albo podpłacić, albo inne metody zastosować;-)

Generalnie mam wrażenie że strasznie dużo cesarek idzie, na 2 stycznia to będzie tu tłok:-D- sen bakalii się spełnia:-D. U mnie jeszcze nie wiadomo i pewnie do ostatniej chwili nie bede wiedziała czy sn czy cc.

Zazdroszcze Wam tych wizyt, moja dopiero za tydzień 5 stycznia, teraz to dałabym zaglądać codziennie:-)

Asiuk ja się zaczynam stresować i śnią mi się głupoty, że jestem w szpitalu obok dziewczyna rodzi a ja się muszę kłócić, że przecież mi kazał lekarz przyjechać i mieli mi robić cc. Albo że mi siśki z krwią lecą:szok:

też po wizycie dzisiaj. szyjka ciut ponad 1cm, przepuszcza swobodnie palec, wyniki dobre. kazał dopakować do końca torbe i zorganizować sobie transport do szpitala bo wróce tam w ciągu kilku dni pewnie:D

Do zo musza byc płytki PLT > 5o tys i krzepniecie ok. Hb ogolnie nie ma znaczenia bo ja zawsze mozna przetoczyc wskazanie Hb 7,0. Ale jak sa przeciwskazania zawsze mozna za przeproszeniem dac pacjentce w trabe i mozna zrobic ogólne a nie zo.

Minełysmy sie Vileyka ;) własnie wrocilam. Tak samo jak u Ciebie jeden palec jak sie uprzec ale moja mi powiedziala co robimy jak przenosze ;p raczej przenosze na jej oko ;(((((((

Ostatnia edycja:
Asiuk - no przy cesarce to inne zasady są wiadomo, bo tu nie ma wyjścia, no i zawsze jest narkoza. No a przy sn to jednak nie jest zoo teoretycznie konieczne. Ona rodziła w instytucie matki i dziecka i jej nie dali, mimo tego, że tam jest dostępne odpłatnie bez problemu i miała do tego swoją położną wynajętą. Powiedzieli że za słabe ma wyniki krwi i się bali jej dać.

Vileyka- super, ze wszystko dobrze :-) I pakuj ta torbe, pakuj :-)
Oceanica- super, ze wszystko ok :-) I widze- plan dzialania jest :-)
Trzymajcie sie cieplutko :-)

reklama
całą ciąże sie tak mijamy:) mi nic nie mówił o planie działania jak przenosze.. zapisał mnie na wizyte za dwa tygodnie i powiedział, że jak zaczne rodzić to żebym na izbie powiedziała, że mają odwołać, więc jest nadzieja;P a torba jest spakowana, tylko musze ją jeszcze sprawdzić bo nie wiem czy młoda czegoś z niej nie wyjęła:)

Do góry