reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Ejej anielkaa- tylko SPOKÓJ! 120/90 to nie jest tak "źle". Opuchlizna to fakt ale niekoniecznie moze świadczyc o zatruciu od razu- białka w moczu nie ma więc na bank to nie zatrucie, ja byłam jak balon w ciąży z Jakubem ostani mc nie mogłam nawet butów nosić i wszystko było OK.
Tak jak dziewczyny radzą_: mega duzo odpoczywaj, leż na lewym boku, z uniesioną trochę górną połową ciała, nie wstawaj raptownie tylko jak "jajko" się traktuj, zero soli, nie zamartwiaj się niczym (spróbuj) i NIE czytaj o żadnym zatruciu, bo "wywołasz wilka z lasu". Nic się nie będzie działo i JUŻ!

reklama
My już po wizycie u gin. Wszystkie badania z krwi i mocz mam idealne jak to lekarka powiedziała "dawno nie spotkałam się u przyszłej mamusi z takimi świetnymi wynikami". Nawet posiew z kanału szyjki idealny, niczego nie złapałam. Mam już odstawić luteinę a reszta leków bez zmian. Można powiedzieć że była to ostatnia wizyta. Szyjka została zbadana jest zamknięta i ma jakieś 1,5cm a pesar świetnie trzyma. Teraz mam się tylko zjawić 13 stycznia do mojej gin na zdjęcie pesara no i zostanie już czekanie na skurcze. Tak się cieszę że nie zdjęli mi dzisiaj bo miałabym mega stresujący nowy rok.

anielka Kochana odstaw sól, jedz dużo grejpfrutów (one obniżają ciśnienie) i odpoczywaj! nie stresuj się bo to po pierwsze nic dobrego nie daje a po drugie nie jest takie złe jeszcze to ciśnienie żebyś się stresowała :)
Karolcia gratuluję dobrych wyników :)

Jutro kolejne ktg znowu przy tempie obsługi na IP trzy godziny wyjęte z życiorysu, ale czego nie robimy dla naszych maluchów.:-) Dziś strasznie napięty mam brzuch wzięłam no-spę trochę pomogło, pojawiają się skurcze przepowiadające. :confused:Coraz trudniej jest usiedzieć bo mała naciska albo na pęcherz albo na jelita i moje hemoroidy. :angry:
To żeby zrobić Ktg musisz iść na IP? Jak robiłam ktg trzy lata temu to szłam sobie na oddział ginekologiczny normalnie ubrana płaciłam 5 zł i robili mi ktg:tak:. Chyba nic się nie zmieniło. Współczuję 3 godzin czekania. A jak trzeba to trzeba.
Anielka jak lekarz mówi że nic złego się nie dzieje, to się nie dzieje:tak:. Bądź dobrej myśli.
Karolcia super!

Dzieki dziewczynki.Wiem, troche panikuje ;)Poczytalam troszke o zatruciu ciazowym no i jak powiedziala mi polozna to poki co jest ok.Dzieki jeszcze raz za pocieszenie- zawsze mozna liczyc na kolezanki z BB:-)

reklama
Do góry