reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Ejej anielkaa- tylko SPOKÓJ! 120/90 to nie jest tak "źle". Opuchlizna to fakt ale niekoniecznie moze świadczyc o zatruciu od razu- białka w moczu nie ma więc na bank to nie zatrucie, ja byłam jak balon w ciąży z Jakubem ostani mc nie mogłam nawet butów nosić i wszystko było OK.
Tak jak dziewczyny radzą_: mega duzo odpoczywaj, leż na lewym boku, z uniesioną trochę górną połową ciała, nie wstawaj raptownie tylko jak "jajko" się traktuj, zero soli, nie zamartwiaj się niczym (spróbuj) i NIE czytaj o żadnym zatruciu, bo "wywołasz wilka z lasu". Nic się nie będzie działo i JUŻ!

reklama
My już po wizycie u gin. Wszystkie badania z krwi i mocz mam idealne jak to lekarka powiedziała "dawno nie spotkałam się u przyszłej mamusi z takimi świetnymi wynikami". Nawet posiew z kanału szyjki idealny, niczego nie złapałam. Mam już odstawić luteinę a reszta leków bez zmian. Można powiedzieć że była to ostatnia wizyta. Szyjka została zbadana jest zamknięta i ma jakieś 1,5cm a pesar świetnie trzyma. Teraz mam się tylko zjawić 13 stycznia do mojej gin na zdjęcie pesara no i zostanie już czekanie na skurcze. Tak się cieszę że nie zdjęli mi dzisiaj bo miałabym mega stresujący nowy rok.

anielka Kochana odstaw sól, jedz dużo grejpfrutów (one obniżają ciśnienie) i odpoczywaj! nie stresuj się bo to po pierwsze nic dobrego nie daje a po drugie nie jest takie złe jeszcze to ciśnienie żebyś się stresowała :)
Karolcia gratuluję dobrych wyników :)

Jutro kolejne ktg znowu przy tempie obsługi na IP trzy godziny wyjęte z życiorysu, ale czego nie robimy dla naszych maluchów.:-) Dziś strasznie napięty mam brzuch wzięłam no-spę trochę pomogło, pojawiają się skurcze przepowiadające. :confused:Coraz trudniej jest usiedzieć bo mała naciska albo na pęcherz albo na jelita i moje hemoroidy. :angry:
To żeby zrobić Ktg musisz iść na IP? Jak robiłam ktg trzy lata temu to szłam sobie na oddział ginekologiczny normalnie ubrana płaciłam 5 zł i robili mi ktg:tak:. Chyba nic się nie zmieniło. Współczuję 3 godzin czekania. A jak trzeba to trzeba.
Anielka jak lekarz mówi że nic złego się nie dzieje, to się nie dzieje:tak:. Bądź dobrej myśli.
Karolcia super!

Dzieki dziewczynki.Wiem, troche panikuje ;)Poczytalam troszke o zatruciu ciazowym no i jak powiedziala mi polozna to poki co jest ok.Dzieki jeszcze raz za pocieszenie- zawsze mozna liczyc na kolezanki z BB:-)

reklama
Do góry