reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
I ja po wizycie :-) Wyniki badań mam super, lekarz stwierdził, że to rzadkość żeby na tym etapie krew się poprawiała:-) Przytyłam 2 kg przez tydzień, ale co to jest, jak i tak mam chude nóżki.
A co najważniejsze po badaniu lekarz stwierdził, że do porodu to daaaaleka droga:-) Zero jakichkolwiek objawów oznak:-) Więc do stycznia damy radę na pewno

Ja dziś byłam na usg i wszystko ok. Waga małej - 3100 (+/- 300g) ufffffffffffff :-) Tak się cieszę, bo byłam przerażona wizją rodzenia klocuszka.Alicji nie urosło nic między nózkami :-) Jest zdrowa. No i wiek ciąży z usg to 36tyg 5 dni, czyli zgrabna dziewczynka z niej będzie :-) Kamień spadł mi z serca, bo po tym usg w 32tyg, gdzie sporo ważyła już to miałam stresa, że klocek będzie. Waga +5kg (70kg)

No i mam od wczoraj jakąs taką wodnistą wydzielinę i się zaczęłam zastanawiać czy to nie wody płodowe się sączą. Spytałam się tego lekarza, ale on mnie uspokoił. Powiedział, że wody jak się sączą to jak się stanie w rozkroku to kapią krople jak woda z niedokręconego kranu. Także dziewczyny jakbyście miały wątpliwości to zróbcie sobie taki test :-)

Iga -
no to robi się u Ciebie gorąco. Rzeczywiście możesz już w każdej chwili na porodówce wylądować :-) Czekam na relację ze szpitala :-)

Melisa - już pewnie masz dość tego szpitala, nie zazdroszczę. No ale już niedużo Ci zostało. Kilka dni szybko zleci i będziesz tulić Milenkę :-)

Justys - to super że wyniki takie dobre :-) A odnośnie krwi to wiecie dziewczyny, że jak morfologia za słaba to mogą nie dać zoo? Moja koleżanka ostatnio rodziła i nie dostała, bo miała hemoglobiny 9, a norma od 12:szok: No i ja mam teraz pietra. U mnie na granicy właśnie jest te 12. Oby tylko mi się nic nie popsuło.

Justyś super, że wizyta udana
nice uważaj, żebyś Ty nie była na porodówce przed Igą hihi gratuluję zgrabnej córci w brzuszku :)
a co do sączenia się wód to mi położna powiedziała, że aby sprawdzić to wystarczy w rozkroku stanąć i zakaszleć ... jak to będą wody to zrobi się pod nami kałuża :)

reklama
Ja szybko bo mam gości. Wczoraj byłam na ktg, są tylko lekkie skurcze, więc termin cc na 4.01, chyba że wcześniej coś jednak zacznie się dziac. Pozdrawiam Was wszystkie

Do góry