reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

niki to az tak fajnie nie działa, nie możesz dużo od razu, ale często a mniej bez problemu heheh ... wagą się nie przejmuj, ja mam wizytę 27.12 czyli we wtorek od razu po świętach - to będzie dopiero tragedia :-D

reklama
Najlepsze jest to żę naprawdę się nie przemęczałam. Od lipca siedzę na L4 gniję w łóżeczku do południa i poprostu sprzątam w domku i gotuję co drugi dzień jak każda kobitka. Na to wychodzi że powinnam naprawdę chyba plackiem leżeć żeby ta szyjka się nie skracała albo poprostu taka już moja natura :-(

Anisia gratulacje z powodu udanej wizyty.
Vileyka nie martw się ja też mam jakieś bakterie i biorę antybiotyki. Mam nadzieję, że zwalczą. A czy mam tego paciorkowca to nie wiem, bo lekarz zostawił mi tylko receptę a wyników nie dają.
Karolcia dasz radę z tym pessarem. Nie martw się na zapas, odpoczywaj. Może z tą szyjką to rzeczywiście taka już Twoja natura.

Najlepsze jest to żę naprawdę się nie przemęczałam. Od lipca siedzę na L4 gniję w łóżeczku do południa i poprostu sprzątam w domku i gotuję co drugi dzień jak każda kobitka. Na to wychodzi że powinnam naprawdę chyba plackiem leżeć żeby ta szyjka się nie skracała albo poprostu taka już moja natura :-(
wiesz ale z szyjka to jest tak ze jeśli wrażliwa to sie powinno leżeć plackiem. tak by dziecko nie naciskało na szyjkę. bo jak siedzisz to i tak maluch na szyjkę prze i szyjka pod naciskiem może sie skracać.
ale widzisz jak to jest u jednych nic nie będzie az do terminu albo i po a u innych tyle przed czasem gotowość porodowa jest.
no ale teraz masz passer to będziesz spokojniejsza nie? passer wytrzyma. będzie ok.

Ja miałam wizytę w czwartek, ale jakoś czasu nie było, żeby się podzielić wrażeniami :-)
Mała waży ok 2200. Ułożona jest nadal główką w dół, bardzo nisko, tak że trudno było zmierzyć tą główkę, ale jakoś się udało. Szyjka macicy długa - 4,5 cm, wszystko ładnie pozamykane. Następna wizyta 29.12. i potem będę odstawiać luteinę. Na KTG wyszło tak poprzerywane tętno, ale dlatego, że malutka cały czas fruwała po całym brzuchu :-D Poza tym dostałam skierowanie na badanie ogólne moczu i morfologię.
A teraz moja Niunia buszuje w brzuszku i coraz częściej czuję kopniaki w żebra więc nie mogę nawet za bardzo się schylić, bo już jej niewygodnie :-)

Ja jestem dziś po wizycie. Młody wazy około 2600 i nadal jest chłopczykiem :-) Ze względu na ta moją cieniutka bliznę za tydzień znowu mam przyjść żeby ja podejrzeć na usg. Dostałam skierowanie na cc więc muszę zadzwonić do szpitala i się umówić. nastawiałam się na 7 stycznia bo termin mam na 10 ale ginka stwierdziła że może jednak lepiej na 2 stycznia bo ona może nerwowo nie wytrzymać przez tą moją bliznę hehe, no i sama nie wiem co zrobić, znowu mętlik w głowie :no:

reklama
Do góry