reklama
aninaaa
Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a
ja też mam 27 właśnie mi uświadomiłaś że moja waga pewnie skoczy do góry bardziej niż zwykleja mam wizytę 27.12 czyli we wtorek od razu po świętach - to będzie dopiero tragedia
Karolcia1983
Fanka BB :)
Najlepsze jest to żę naprawdę się nie przemęczałam. Od lipca siedzę na L4 gniję w łóżeczku do południa i poprostu sprzątam w domku i gotuję co drugi dzień jak każda kobitka. Na to wychodzi że powinnam naprawdę chyba plackiem leżeć żeby ta szyjka się nie skracała albo poprostu taka już moja natura :-(
Alice_1
Anisia gratulacje z powodu udanej wizyty.
Vileyka nie martw się ja też mam jakieś bakterie i biorę antybiotyki. Mam nadzieję, że zwalczą. A czy mam tego paciorkowca to nie wiem, bo lekarz zostawił mi tylko receptę a wyników nie dają.
Karolcia dasz radę z tym pessarem. Nie martw się na zapas, odpoczywaj. Może z tą szyjką to rzeczywiście taka już Twoja natura.
Vileyka nie martw się ja też mam jakieś bakterie i biorę antybiotyki. Mam nadzieję, że zwalczą. A czy mam tego paciorkowca to nie wiem, bo lekarz zostawił mi tylko receptę a wyników nie dają.
Karolcia dasz radę z tym pessarem. Nie martw się na zapas, odpoczywaj. Może z tą szyjką to rzeczywiście taka już Twoja natura.
marys16
wiesz ale z szyjka to jest tak ze jeśli wrażliwa to sie powinno leżeć plackiem. tak by dziecko nie naciskało na szyjkę. bo jak siedzisz to i tak maluch na szyjkę prze i szyjka pod naciskiem może sie skracać.Najlepsze jest to żę naprawdę się nie przemęczałam. Od lipca siedzę na L4 gniję w łóżeczku do południa i poprostu sprzątam w domku i gotuję co drugi dzień jak każda kobitka. Na to wychodzi że powinnam naprawdę chyba plackiem leżeć żeby ta szyjka się nie skracała albo poprostu taka już moja natura :-(
ale widzisz jak to jest u jednych nic nie będzie az do terminu albo i po a u innych tyle przed czasem gotowość porodowa jest.
no ale teraz masz passer to będziesz spokojniejsza nie? passer wytrzyma. będzie ok.
-Syrenka-
Zaciekawiona BB
Ja miałam wizytę w czwartek, ale jakoś czasu nie było, żeby się podzielić wrażeniami :-)
Mała waży ok 2200. Ułożona jest nadal główką w dół, bardzo nisko, tak że trudno było zmierzyć tą główkę, ale jakoś się udało. Szyjka macicy długa - 4,5 cm, wszystko ładnie pozamykane. Następna wizyta 29.12. i potem będę odstawiać luteinę. Na KTG wyszło tak poprzerywane tętno, ale dlatego, że malutka cały czas fruwała po całym brzuchu Poza tym dostałam skierowanie na badanie ogólne moczu i morfologię.
A teraz moja Niunia buszuje w brzuszku i coraz częściej czuję kopniaki w żebra więc nie mogę nawet za bardzo się schylić, bo już jej niewygodnie :-)
Mała waży ok 2200. Ułożona jest nadal główką w dół, bardzo nisko, tak że trudno było zmierzyć tą główkę, ale jakoś się udało. Szyjka macicy długa - 4,5 cm, wszystko ładnie pozamykane. Następna wizyta 29.12. i potem będę odstawiać luteinę. Na KTG wyszło tak poprzerywane tętno, ale dlatego, że malutka cały czas fruwała po całym brzuchu Poza tym dostałam skierowanie na badanie ogólne moczu i morfologię.
A teraz moja Niunia buszuje w brzuszku i coraz częściej czuję kopniaki w żebra więc nie mogę nawet za bardzo się schylić, bo już jej niewygodnie :-)
Ja jestem dziś po wizycie. Młody wazy około 2600 i nadal jest chłopczykiem :-) Ze względu na ta moją cieniutka bliznę za tydzień znowu mam przyjść żeby ja podejrzeć na usg. Dostałam skierowanie na cc więc muszę zadzwonić do szpitala i się umówić. nastawiałam się na 7 stycznia bo termin mam na 10 ale ginka stwierdziła że może jednak lepiej na 2 stycznia bo ona może nerwowo nie wytrzymać przez tą moją bliznę hehe, no i sama nie wiem co zrobić, znowu mętlik w głowie
fazerkamm
Syrenka to gratuluję udanej wizyty! :-)
Citronka najważniejsze że wszystko ok! i może faktycznie zaraz po nowym roku umówić się na cc tak dla bezpieczeństwa
Citronka najważniejsze że wszystko ok! i może faktycznie zaraz po nowym roku umówić się na cc tak dla bezpieczeństwa
reklama
Pewnie tak zrobię, ale już się nastawiłam na szczęśliwa siódemkę hehe.