reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
donia, strzyga super że wizyty udane.

Strzyga u mnie jest odwrotnie: główka na ten tydzień co mam a ciałko na 1,5 tyg do przodu. Tak więc albo szybciej niż termin albo grubasek :-)
Najważniejsze aby zdrowe tego Wam i sobie życze.

Strzyga spokojnie lekarze się tym nie przejmują to my też nie powinnyśmy, nie dość że waga Waszego synka taka jak mojego to jeszcze te parametry takie same ;)

Strzyga nie przejmuj się tą wielkością główki. Ja robiłam w zeszłym tygodniu usg, to mi główka na 39tc wychodziła a brzuszek i kość udowa na 36tc. Jak lekarz obejrzał główkę i nie widzi żadnych zmian to wszystko jest ok.

Dzięki Dziewczyny :)

Zmykam się położyć, bo oczywiście łakomczuch objadł się jak prosiak i teraz cierpi katusze :)

A jutro wizyta kontrolna u Pani Doktor to dopytam o wszystkie ważne rzeczy.

Strzyga, a czy czułaś jak się mały obraca? Albo chociaż jakiś specjalnie ruchliwy jest?

PolaNegri: ćwiczenia z podnoszeniem bioder do góry Strzyga robiła od niechcenia. Nie pamiętała i ciągle narzekała, że kręgosłup ją boli. Ze 6 razy w ciągu tygodnia i po 15 minut. Ruchliwy jest tak samo, tylko czuje kopniaki w innych miejscach. Podejrzewa, że przekręcił się podczas snu, bo obudziło ją parę dni temu kopnięcie pod żebra. Chociaż do samego końca nie była przekonana, czy to chodziło o przekręcenie dziecka. No i narzeka od tamtego czasu na bóle w podbrzuszu, ale to z kolei może być winą odstawienia Fenoterolu.

Ja z kolei byłem przekonany, że Rysio się przekręcił po tym jak sam czułem ruchy w innych miejscach! Na początku były mocne kopnięcia w dole pleców, a teraz są mocne u góry. Na dole ruchy są wyraźnie słabsze, tak jakby od piąstek.

Nasza Pani Położna stwierdziła, że przekręcenie dziecka jest uwarunkowane stopniem rozwoju układu równowagi. Jeśli matka dużo w ciąży leży, to ten układ może się wolniej rozwijać i dziecko może się przekręcić później albo wcale. Strzyga do 20 tyg. ciąży musiała cały czas leżeć. Do tej pory zresztą unika wysiłku i ruchu. Tydzień temu na wizycie u ginekologa był ułożony pośladkowo, a teraz się udało :).

Ja pierniczę P. jak Ty we wszystkim uczestniczysz i wszystkim się interesujesz :) Pozazdrościć tylko twojej przyszłej żonce :) Mój M. ledwo pamięta, który to tydzień hehe

reklama
Do góry