reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
donia, strzyga super że wizyty udane.

Strzyga u mnie jest odwrotnie: główka na ten tydzień co mam a ciałko na 1,5 tyg do przodu. Tak więc albo szybciej niż termin albo grubasek :-)
Najważniejsze aby zdrowe tego Wam i sobie życze.

Strzyga spokojnie lekarze się tym nie przejmują to my też nie powinnyśmy, nie dość że waga Waszego synka taka jak mojego to jeszcze te parametry takie same ;)

Strzyga nie przejmuj się tą wielkością główki. Ja robiłam w zeszłym tygodniu usg, to mi główka na 39tc wychodziła a brzuszek i kość udowa na 36tc. Jak lekarz obejrzał główkę i nie widzi żadnych zmian to wszystko jest ok.

Dzięki Dziewczyny :)

Zmykam się położyć, bo oczywiście łakomczuch objadł się jak prosiak i teraz cierpi katusze :)

A jutro wizyta kontrolna u Pani Doktor to dopytam o wszystkie ważne rzeczy.

Strzyga, a czy czułaś jak się mały obraca? Albo chociaż jakiś specjalnie ruchliwy jest?

PolaNegri: ćwiczenia z podnoszeniem bioder do góry Strzyga robiła od niechcenia. Nie pamiętała i ciągle narzekała, że kręgosłup ją boli. Ze 6 razy w ciągu tygodnia i po 15 minut. Ruchliwy jest tak samo, tylko czuje kopniaki w innych miejscach. Podejrzewa, że przekręcił się podczas snu, bo obudziło ją parę dni temu kopnięcie pod żebra. Chociaż do samego końca nie była przekonana, czy to chodziło o przekręcenie dziecka. No i narzeka od tamtego czasu na bóle w podbrzuszu, ale to z kolei może być winą odstawienia Fenoterolu.

Ja z kolei byłem przekonany, że Rysio się przekręcił po tym jak sam czułem ruchy w innych miejscach! Na początku były mocne kopnięcia w dole pleców, a teraz są mocne u góry. Na dole ruchy są wyraźnie słabsze, tak jakby od piąstek.

Nasza Pani Położna stwierdziła, że przekręcenie dziecka jest uwarunkowane stopniem rozwoju układu równowagi. Jeśli matka dużo w ciąży leży, to ten układ może się wolniej rozwijać i dziecko może się przekręcić później albo wcale. Strzyga do 20 tyg. ciąży musiała cały czas leżeć. Do tej pory zresztą unika wysiłku i ruchu. Tydzień temu na wizycie u ginekologa był ułożony pośladkowo, a teraz się udało :).

Ja pierniczę P. jak Ty we wszystkim uczestniczysz i wszystkim się interesujesz :) Pozazdrościć tylko twojej przyszłej żonce :) Mój M. ledwo pamięta, który to tydzień hehe

reklama
Do góry