reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Jeju jak czytałam o wagach 6kg to aż się wierzyć nie chce, że tyle dzieci mogą w brzuszku urosnąć.
Adak mi lekarz też coś takiego mówił, że jak jest 2/2500kg to już dzieciaczki są bezpieczne.
Mi się wczoraj śnił poród którejś dziewczyny z forum. Tak czekam do okolicy 20grudnia, czy zaczniemy się rozpakowywać. Chyba lekki stres mnie dopada.

reklama
Oceanica- najwazniejsze, ze z Mala wszystko dobrze i ladnie rosnie :-)
Ja chodze prywatnie na wizyte z usg i place 140zl (usg 2d i raczej szybkie). Ostatnio bylam prywatnie tez na samym usg (pol godziny) i zaplacilam 120zl.
Chapicha- faktycznie zazwyczaj prywatnie sa milsi, choc zdarzaja sie lekarze, ktorzy i na nfz sa mili. Roznie to bywa. Zycze szybkiej poprawy wynikow :-)

Ewelina W szpitalu, w którym rodziłam nie trzebabyło mieć, nie wiem jak do szpitala w którym chcę rodzić. A najlepsze, że w karcie ciąży z każdego trymestru powinno się wpisywać opis z usg, a ja nie mam nic takiego wpisanego wcale! No jak ja dorwę tego lekarza za tydzień...

Melisa on się zmienił ostatnio, bo nie był taki, mam wrażenie, że idzie na ilość i to jak najszybciej ostatnio...

mówicie, że na nfz nie macie więcej usg a nie potrzebujecie do szpitala usg zrobionego po 36 tc?
ja właśnie miałam ostatnie już usg na NFZ i mi lekarz tylko mówił, że czasem może się zdarzyć tak że na porodówce jeszcze mogą zrobić. Więc wynika z tego, że nie ma u mnie takiego wymogu żeby po tym 36tyg. mieć "świeże" usg.. ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Ja miałam USG w 38tc ale i tak idąc na cesarkę w szpitalu zrobili swoje, był to 39 tydzień z hakiem.
A co do macania brzuszka w celu umiejscowienia główki, to każde USG pokazuje mi główkę po prawej stronie u góry a podczas ostatniego pobytu w szpitalu, wiekowy lekarz z prawie 50-letnim doświadczeniem pomacał główkę i zdecydowanie mówi: o tutaj mamy nóżki :szok:. Na drugi dzień synek miał czkawkę w nóżkach :-D
Pozdrawiam

U mnie to chyba położne macają, gdzie główka dzidziusia jest a tak to na liście wyjazdowej do szpitala piszą, żeby tylko mieć ostatnie usg ze sobą ale nie ma nic, że ma być z tego i tego tygodnia. Myślę, że jak jest już rozwarcie to oni czują czy to główka czy nie.

reklama
Powinno być czwarte usg w terminie porodu. Ale wiadomo że nie zawsze zdąży się je zrobić. Jak coś wygląda niepewnie w badaniu palpacyjnym i jest czas to robią jeszcze na porodówce. Ale nie ma chyba tak że musimy mieć ten wynik usg po 36tc
A moje dziecię jeszcze ponizej 2 kg ale ma czas. I tak jest większy niż córcia na tym etapie ciąży bo tamta to kruszyna była a urodziła się taki średniaczek bo 3370g. Ja miałam 2750g i 50cm- po terminie. A problemów ze zdrowiem nie miałam nigdy;-)Więc spokojnie

Do góry