fazerkamm
Fanka BB :)
Kama nic się nie martw! Każdy maluszek rośnie według siebie ;-) porób badania i lekarz na pewno szybko dla jakieś leki na to białko w moczu! główka do góry!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja siostra cioteczna zaraz będzie 2 lata temu urodziła córunie 6300g oczywiście miała cc. ale jakim cudem ona uchowała ja taka duża to nie mam pojęcia. a sama nie należy do wysokich czy pulchnych osób.W ogóle znajomy mi opowiadał, że w naszym województwie ( lubuskim) urodziło się największe dziecko ostatnio 6, czy 7 kg:-) |To jest wyczyn wyhodować takiego dorodnego dzieciaka:-)
i u mnie tak było. od razu z brzuszka do mnie na cycuchy. piękne chwile!!!!!!!!!!!u mnie jest cos takiego skora do skory to nazywaja i zaraz po porodzie umazanca klada na brzuchu, nikt nawet nie mysli by najpierw wazyc itd tylko pierwsza chwile maluch na brzuchu matki spedza. Nie wiem, jak mozna tego nie chciec, pierwsze co po porodzie zrobilam to wyciagnelam rece po corke, bo to jest naprawde fajna chwila
czas jeszcze na obkręcenie sie ma, a za to ze nie wile kg to i większe szanse ze sie przekręci. nie stresuj sie. wszystko będzie dobrze. a każda infekcje moczu da sie zwalczyć.1. mała leży pośladkowo, 2. mała nie waży nawet 2 kg, termin porodu według usg przesuwa się na 1 luty, 3. mam ślad białka w moczu - muszę pilnie powtórzyć badanie.
Jestem zdołowana:-(
ależ ja tez mam tak samo. w 31tc Danielek miał 1650g i więcej sie nie dowiem. dopiero jak urodzę. mi lekarz powiedział ze do 40 tc to powinien przybrać do tych ok 3,5kgTam na NFZ są przewidziane 3 USG. Według tego ostatnie USG miałam zrobione w 30-31tc dzidzia z wagą około 1700g i dalej co :-( Bez sensu do porodu mam nie wiedzieć ile Julcia będzie ważyła.
i super wieści!!!Malutka waży 2334 g, skierowana główką w dół i styczeń ma być styczniem.
Wszystko pięknie żadnych problemów.
no żeś uchodowała dzieciaczka super!!!wszystko pozamykane, malec dalej ułożony główką w dół i wysoko jest .......:-) waga 3172g także lekarz przygotował mnie na cc bo najzwyczajniej w świecie nie urodzę takiego klocka ;-)
waga córuni śliczna!mój pączek róży waży 2600g kawał baby ale wciąż nie mogę wyjść z szoku jak można za 3 minutowe USG wziąć 200 zł sorry.
wypisał pewnie tak na zaś.Wykupiłam tylko żelazo (wydawało mi się, że hemoglobina 11,7 to jeszcze nie jest tak źle)
tak teraz jest już super!Marys chyba już się zrobiło, że uda się cytować. Ja tam się nie znam na tym;]
Nice-girl przed wizytą mam zrobić ktg, to będzie równo 38 tc, jeżeli coś wyjdzie nie w porządku, to wtedy może być konieczność, na razie cukry mam w porządku, ketonów w moczu nie ma, mała nie jest zbyt duża, więc nie ma powodów do indukcji. Zresztą do tej pory i tak rodziłam dzieci tydzień przed terminem. Na dzień dzisiejszy nie ma potrzeby indukcji porodu, zobaczymy co będzie właśnie w okolicach 38 tc. Zwolnienie dostałam do 4 stycznia, być może wtedy gin każe mi się stawić w szpitalu.
Gdyby mi zaczęły skakać cukry, to mam się zgłosić do lekarki zajmującej się cukrzycą, chociaż pewnie i tak się do niej wybiorę jeszcze przed świętami, muszę tylko pozapisywać regularnie wyniki, bo teraz zapisuję tylko przekraczające normę, a tak się dzieje tylko gdy zjem jakieś ciastka, dziś zjadłam piernikowe serce z Kopernika tuż po śniadaniu - wynik 127, no i czasem z rana, kiedy mam za długą przerwę w jedzeniu. Zazwyczaj kiedy padam ze zmęczenia koło 21.00 i wstaję o 8.00.
no strasznie duża jej ta córunia była od razu po porodzie. jak miała 3 miesiące to naprawdę wielkościowo wyglądała lepiej niz mój Marcelek jak maila roczek. bo bardziej jeszcze pulchna była.Marys - o kurcze, to chyba siostra od razu ubranka na 68 używała
Ja tam się teraz martwię, że córeczka się na dużą zapowiada, jednak mniejsze dziecko łatwiej urodzić...