reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

chapicha nie przejmuj się! jeżeli lekarz mówi że wszystko ok to tak zapewne jest! ja urodziłam się z wagą 2750g i jakoś zdrowa byłam i jestem :) ciąża była donoszona.. naprawdę jest duża norma wag dzieciaczków.. możesz sobie sprawdzać w siatce centylowej :)

reklama
Frazerka ja 2500 g w ledwo skończonym 37 tc się urodziłam, może pójdzie na mnie? A usg w szpitalu robione i lekarz powiedział, że trzeba co jakiś czas sprawdzać, bo niby wychodzi, że w ciągu 5 tyg urosła tylko o 150 g. Tylko jak powiedzieć, mojemu ginowi, żeby sprawdzić, jak on mi powie, że "limit pani ma wyczerpany"...

Chyba zaczynam się nakręcać ;). Szkoda, że nie mamy kasy za dużo, bo już bym się umawiała do jakiegoś innego lekarza na wizytę, żeby sprawdzić wszystko, może wtedy bym się wszystkiego dokładnie dowiedziała.

chapicha no widzisz kobitko Ty też malutka byłaś i pewnie dzidzia odziedziczyła po Tobie :) więc główka do góry i nie nakręcaj się!! bo to tylko maleństwu może zaszkodzić!

No właśnie to jest najgorsze. Ja ciąże państwowo prowadzę w szpitale. Tam na NFZ są przewidziane 3 USG. Według tego ostatnie USG miałam zrobione w 30-31tc dzidzia z wagą około 1700g i dalej co :-( Bez sensu do porodu mam nie wiedzieć ile Julcia będzie ważyła.

Miło czytać, że Wasze dzieciaczki rosną, że wizyty udane. Mam nadzieję, że w poniedziałek wieczór będę mogła napisać to samo :-)
Pozdrawiam

Fazerka a ja myślałam że moja to pyzunia ;) Nieźle ;)
Karolcia ja mam tak samo jak Ty 1600 w 31 tyg i rożnica między brzuszkiem a główką w wymiarach była ponad 2 tyg. Nie wytrzymałam- zresztą uważam, że słusznie i sprawdziłam wczoraj. Durny jest ten NFZ;p płacimy składki, pracujemy niedługo do 67 r.ż., ja pracuje w państwowym szpitalu ale posiew moczu muszę opłacić bo taki jest NFZ, bo 3 USG w trakcie ciąży itd. Jak popatrzę na ilość rencistów, którzy nie są na rencie z powodu choroby a z powodu lenistwa ( akurat w moim fachu to nadwyraz częsty widok) to trochę mi przykro. Jeśli się bardzo denerwujesz podejrzyj ale pewnie wszystko jest ok ;) Spokojnie. Moja mamuśka non stop mi powtarza, że jak ona była w ciąży w ogóle nie było USG i jakie my jej dzieci dorodne jesteśmy. Moja dokładnie w 4 tyg przytyła 1000g ;) Dorodny kurczaczek ;D

reklama
Fazer, Kasia i ja gratuluję wam udanych wizyt i że dzieciaczki rosną zdrowe i jeszcze się nie spieszą na świat:-)
W ogóle znajomy mi opowiadał, że w naszym województwie ( lubuskim) urodziło się największe dziecko ostatnio 6, czy 7 kg:-) |To jest wyczyn wyhodować takiego dorodnego dzieciaka:-)

Do góry