reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Nice waga córeczki imponująca :-) zresztą Twoja też!! zazdroszczę!!
jesteście dowodem na to że kila które wzięła mama nie przekładają się na wagę dzidziolka :-)

ps. mój synuś też rośnie jak na drożdżach... (tylko że ja reazem z nim) już mnie gin straszył cesarką bo małego pudzianka nie dam rady urodzić...

reklama
Nice-girl, super że Ala tak ładnie rośnie. Nie martw się, po pierwsze dzieciaczki rosną w różnym tempie - może mała pod koniec zwolni, a po drugie USG dopuszcza margines błędu nawet do kilkuset gram. Będzie dobrze. Najważniejsze, że szkrabek ładnie się rozwija :)

wow, nice niezla ta Twoja kruszynka:-D

ja bylam wczoraj na ogladaniu synusia, jedyne jakie mam ladne zdjecie to foto ptaka:-p moj w 31+6 dni wazyl prawie 1,8 kg, i tak lepiej niz cora.

w piatek w moczu wyszla mi krew, wczoraj jeszcze raz zanioslam, stan sie troche obnizyl, wkurza mnie to, no, ale zapalenia nie ma

mam zakaz lazenia na dlugie dystanse, bo mam problemy z miednica. A na taki fajny dlugi spacer bym wlasnie sobie poszla:crazy:

Witam wszystkie styczniowe mamusie. Jestem tu po raz pierwszy, znalazłam Wasze forum bo po wczorajszej wizycie u gin zaczęłam przeglądać internet ponieważ zaniepokoiła mnie waga mojego maluszka :-( Moje pierwsze dziecko na tym etapie ciąży wazyła 1,5 kg a mój maluszek w brzuszku niecały kilogram. Lekarz co prawda nie powiedział że coś jest nie tak ale jak wróciłam do domu to zaczęłam się nad tym zastanawiać. Dobrze że kolejna wizyta już za 2 tygodnie - muszę zwrócić uwagę czy ta waga się zmieni.
W sumie to chyba się chciałam wygadać, bo przecież zdaje sobie sprawę że chyba żadna z Was nie jest lekarzem :-(

Citronka witaj
życzę Ci, by Twój maluszek przybierał na wadze i rósł w siłę ..... Może lepiej nie szukaj za dużo informacji w internecie, bo szkoda Twoich nerwów - poczekaj spokojnie te dwa tygodnie, albo idź kontrolnie do innego lekarza....

reklama
Citronka, witaj!

Ja właśnie wróciłam z wizyty: badania super, pessar i szyjka super, Pola waży ok. 1400g - coś maławo w porównaniu z Waszymi dzieciaczkami, ale ginka powiedziała, że jak najbardziej w normie. No i niestety mały uparciuch dalej się nie obrócił, siedzi sobie łebkiem do góry. Lekarka powiedziała, że mała zdrowiutka, łożysko pikne, więc nie ma sensu się stresować ułożeniem. Zobaczymy do 36 tygodnia, a potem, jeśli nic się nie zmieni - ustalimy termin cięcia :/
Meliska, mogę się z tobą zamienić jak chcesz ;) Ja bym wolała sn...

Do góry