reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Ja państwowo chodze ze wzgledów ekonomicznych
biggrin.gif
wszystkie badania mam darmowe a prywatnie chodze bo dobry lekarz
biggrin.gif

Asteria, a nie można tych skierowań załatwić np. u lekarza rodzinnego? Bo na samą myśl o kolejnym ginekologu ogarnia mnie czarna rozpacz. :)

reklama
Dziewczyny pozwoliłam sobie obejrzeć Wasze fasolinki i się wzruszyłam, przypomniało mi się, jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojego Jasia, a teraz już ponad 3 miesiące jest z nami :D Ciąża, a szczególnie pierwsza to wyjątkowy czas, ja już bym chciała znowu ;)
Z tego co mogę Wam polecić, to zabierajcie swoich facetów na badania i niech biorą aparaty i kręcą filmy z USG, gin nie powinien mieć nic przeciwko, a pamiątka bezcenna :D
Dużo zdrówka dla Was i silnych maluszków, powodzenia!!!!

Strzyga z tego co wiem to nie mozna, bo to jest taki specjalny program, dosc kosztowne badania i wogole niechetnie je u nas sie robi ( nieststey dalej z tylu jestesmy), ostatnio byl nawet o tym program w dzien dobry tvn, ze w Polsce jeszcze powijaki, ze gin niekoniecznie kieruja na te badania.....
Skierowanie musi byc od gina i to nie z prywatnego gabinetu, musi byc szczegolowo napisany powod dlaczego akurat ta pacjentka, scisle okreslone tyg wykonania i powiem Ci, ze jak dzwonilam sie umowic na badanie to Pani przesluchala mnie lepiej niz nie jeden sledczy ;)

Ostatnia edycja:
Klavell z tego co wiem to nie mozna, bo to jest taki specjalny program, dosc kosztowne badania i wogole niechetnie je u nas sie robi ( nieststey dalej z tylu jestesmy), ostatnio byl nawet o tym program w dzien dobry tvn, ze w Polsce jeszcze powijaki, ze gin niekoniecznie kieruja na te badania.....
Skierowanie musi byc od gina i to nie z prywatnego gabinetu, musi byc szczegolowo napisany powod dlaczego akurat ta pacjentka, scisle okreslone tyg wykonania i powiem Ci, ze jak dzwonilam sie umowic na badanie to Pani przesluchala mnie lepiej niz nie jeden sledczy ;)

Pati, możesz przypomnieć o czym była mowa?

Iga ja chodze prywatnie do rewelacyjnej, optymistycznej gjn, laduje mnie na maxa pozytywna energia, to jej gabinet obok domu,ma usg, wizya u niej kosztuje zawsze 90zl, czy z usg czy nie, ma dostep do skierowan, bo pracuje tez w klinice z najlepszymi profesorami, ma kolo 40 lat, wiec doswiadczenie jest, a badania co miesieczne krew i mocz w przychodni prywatnej wychodza 24zl, teraz za te toxoi inne zaplace po 35zl, ale to caly koszt....
Nie martw sie jak usg i testy pappa beda ok to ominie nas amnio..... Musimy byc pozytywnej myslli! Ja mam synka 10 lat i corke 14..... a gdzie chodzicie do szkoly?
do szkoły chodzimy na Kameralną w Józefosławiu

Oczywiscie :)
Mowilysmy o badaniach prenatlnych, o usg z testami PAPPA. Bo Asteria poszla do gina z NFZ i dostala skierowanie na te badania, ja tez mam od mojej gin (z kliniki gdzie pracuje) i Strzyga sie pytala, czy mozna miec to skierowanie od lekarza rodzinnego. A teraz mysle, ze w NIemczech moze i mozna, bo podobno tylko Polska jest w tym temacie z tylu.....

Ostatnia edycja:
Ja chodzę prywatnie, nawet nie wiem jak szukać lekarza państwowo. Płacę dużo, bo 250 co dwa tygodnie + wszystkie badania płatne, w środę było 400 zł prawie :(
Moja ginka już w szpitalu nie pracuje, więc nie ma wsparcia z "innej" strony, nie ma też jak z nią rodzić, to zaczyna być kłopot. Z drugiej strony natychmiast wyłapuje najmniejsze nawet problemy i ma świetną intuicję, czuję się bezpieczna pod jej opieką i mam już do niej po tylu latach zaufanie, diagnozując poronienia trafiła od razu w 10-tkę i wiele razy szybko reagowała.
No nic, muszę sie zastanowić, a tymczasem ide do niej dzisiaj. Trzymajcie kciuki, proszę.

Oczywiscie :)
Mowilysmy o badaniach prenatlnych, o usg z testami PAPPA. Bo Asteria poszla do gina z NFZ i dostala skierowanie na te badania, ja tez mam od mojej gin (z kliniki gdzie pracuje) i Klavell sie pytala, czy mozna miec to skierowanie od lekarza rodzinnego. A teraz mysle, ze w NIemczech moze i mozna, bo podobno tylko Polska jest w tym temacie z tylu.....

własnie pytałam Was o PAPPA, bo mam dzisiaj sie zadeklarować, ale nie było odzewu. W końcu zarzuciłam temat, bo każdy inaczej reaguje i nie chciałam ciągnąć na siłę i nie wiem, jakie podjęłyście decyzje?

reklama
Ja chodzę prywatnie, nawet nie wiem jak szukać lekarza państwowo. Płacę dużo, bo 250 co dwa tygodnie + wszystkie badania płatne, w środę było 400 zł prawie :(
Moja ginka już w szpitalu nie pracuje, więc nie ma wsparcia z "innej" strony, nie ma też jak z nią rodzić, to zaczyna być kłopot. Z drugiej strony natychmiast wyłapuje najmniejsze nawet problemy i ma świetną intuicję, czuję się bezpieczna pod jej opieką i mam już do niej po tylu latach zaufanie, diagnozując poronienia trafiła od razu w 10-tkę i wiele razy szybko reagowała.
No nic, muszę sie zastanowić, a tymczasem ide do niej dzisiaj. Trzymajcie kciuki, proszę.

Kciuki trzymamy!!!! Z mojego doswiadczenia wiem, ze najwzniejsze jest miec zaufanie do swojego gin i czuc sie bezpiecznie!!!
Testy ROB!!!! Wlasnie byl o tym program, ze wszedzie na swecie to normalne badanie w ciazy i warto je zrobic, nie zastanawiaj sie, jesli masz mozliwosc to podjmuj decyzje na TAK!

Ostatnia edycja:
Do góry