reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze USG

A ja dzis wlasnie bylam na ostatnie USG w tej ciazy.Lekarz powiedzial ze moje lozysko ma 3 stopnia dojzalosci,ze glowka dziszi jest baaardzo nisko juz,co oznacza ze do dwoch tygodni nastapi rozwiazanie...raczej nie doczekam do terminu.Ale z Majka wszystko gra,jest sliczna i zdrowa,3000g...no i nadal jest dziewczynka i raczej sie to juz nie zmieni...uff.Jestem bardzo zadowolona i podniecona!!

reklama
nio moje to tez chyba ostatnie usg bo juz nawet na wizyte sie nie umowilysmy z pania doktorką

No ale Benitka- tobie do terminu juz tylko 3 tygodnie zostaly :)
Mi dzis tez lekarz powiedzial ze glowka bardzo nisko, a szyjka ma juz tylko 1 cm, wiec mam lezec to jeszcze 2-3 tygodnie wytrzymama, ale na dluzej nie ma co sie nastawiac. Ale dziecko juz jest bardzo dobrze rozwiniete- ma miedzy 2600 a 2800 gramow, wiec calkiem spore :)

kasiula matula pisze:
nio moje to tez chyba ostatnie usg bo juz nawet na wizyte sie nie umowilysmy z pania doktorką
Kasiula,a nic Ci nie mowil o dojrzalosci lozyska?? Bo mnie z ta dojrzaloscia to mnie wykoncza... ::) A na badanie gin. ide dopiero 22 lutego..jak dotrwam,ale 10 dni temu moj lekarz stwierdzil ze jeszcze nie ma zadnych obiaw,tzn szyjka calkowicie zamknieta.Jestem ciekawa co sie dzieje tam nadole w tej chwili...Ale jeszcze sobie poczekam.

Kasiula,3100g to calkiem ladna waga...jeszcze tydzien i mozemy juz rodzic... ;D ;D ;D ;D ;D
Aniam, moze naprawde polez sobie jeszcze troche,Tobie troche wiecej zostalo,niech maluszek jeszcze urosnie :)

dzidzia13oa.jpg

Tu moje maleństwo w 17 tygodniu ciąży. Zdjęcie z USG 3D:))) Następne usg będę miała w najbliższy piątek to wkleje z chęcia zebys się pochwalić moim maleństwem. Będzie dziewczynka:)))
Buziaczki dla wszystkich

moje usg 3D to porazka nawet tego tym usg nazwac nie moge
czekamy na zdjecia(a malutka troszke sie tu wstydzila co ;))

Jutro idę na USG. Mam nadzieję, że się dowiem, czy dalej wszystko pozamykane.
I jak tam łożysko, które dwa tygodnie temu miało stopień 1.
Mam nadzieję, że to nie oznacza, że urodze w kwietniu ;)

reklama
Stopnie dojrzalosci to ogolnie 3- kiedy osiagnie sie III stopien dojrzalosci to wtedy niby do dwoch tygodni nastepuje rozwiazanie.Innymi slowami lozysko sie naturalnie starzeje,przechodzac przez 3 stopni dojrzalosci.Kiedy sie calkowicie zestarzeje,to podaje sygnal do mozgu...i idziemy rodzic ;D

Do góry