reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

Ja to nawet nie wiem jak "stare" jest łozysko u mnie. Ale może to i dobrze - bo się nie denerwuję niepotrzebnie ;D
A ginka mówi, że oki - to oki. A w dodatku ostatnio jak się słabo czułam i mama z Marcinem wyciągnęli mnie do szpitala, to mnie też tam ginekologicznie i poóżniczo zbadali i potwierdzili, że wszystko ok. To przynajmniej wiem, że mogę ufać mojej gince (mimo, że do najsympatyczniejszych nie należy...).

reklama
koga!! Przestań się martwić. Przecież wiesz, że każda ciąża przebiga inaczej!!! Bardzo Cię proszę, nie panikuj i nie stresuj się... :)

Koga, ale z III stopniem dojrzalosci jeszcze troche pochodzisz a do donoszenia zostalo ci zaledwie 3 tygodnie (nawet juz niecale, wlasciwie 2 i pol).

Ja mam podobno II stopien dojrzalosci (juz mniej wiecej od miesiaca).

Ale macica zaczela sie bardzo czesto stawiac. Modle sie zeby choc do 28 lutego dotrwac.

koga pisze:
mokkate pisze:
Jutro idę na USG. Mam nadzieję, że się dowiem, czy dalej wszystko pozamykane.
I jak tam łożysko, które dwa tygodnie temu miało stopień 1.
Mam nadzieję, że to nie oznacza, że urodze w kwietniu ;)

ja chyba zaraz zawału dostanę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
już nie wiem czy czytać co piszecie czy nie??
mokkate - my mamy prawie ten sam termin a mi lekarz wpisał III!!!! stopień dojrzałości łożyska - a dziecko jeszcze nie donoszone nawet  :( :( :( :( :( :( :( :(

No to Cie pocieszę Koga, bo wczoraj wyszło, że mam już 2 stopień dojrzałości.
I nie masz co się smucić, bo przynajmniej urodzisz w treminie. A ja pewno przenoszę. :(

Sluchajcie dziewczyny,ja wczoraj jak bylam w szpitalu na badanko i spytalam sie o tych stopniach dojrzalosci,to lekarz powiedzial ze nie ma co panikowac i ze tych stpni sie coraz mniej bierze pod uwage.Tak ze moze lepiej sie nad tym tak bardzo nie zastanawiac.Ja tez w sumie spokojniejsza jestem bo tak to mialam wrazenie ze porod sie zacznie w kazdej chwili,a teraz luzik- kiedy sie zacznie to sie zacznie.

A teraz z innej beczki- maz przed chwila czytal sobie co piszemy tu i co ja pisze i dostalam opiernicz ze nie ukladam zdania tak jak trzeba i robie bledy.Dlatego chcialam przeprosic za to,ale tez chcialam sie wytlumaczyc z tym ze jednak nie chodzilam nigdy do polskiej szkoly,bo mieszkalam gdzie indziej(do zeszlego roku),a moj jezyk polski to tylko to czego zdazyla mnie matka nauczyc ,rozmawiajac ze mna po polsku.Pisze to wszystko,bo dalam sobie sprawe ze ktoras z Was mnie moze wziac za jakas nieuka i niegramotna babe,ktora nawet podstawowki nie ukonczyla.

Co sie przejmujesz BENITA ;)
Ważne są zawarte informacje a nie sposob pisania
ja tam nic nie zauważyłam nawt nie zwracałam na to uwagi czy ktoś pisze poprawną polszczyzną czy nie :laugh:

reklama
Do góry