reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze USG

benita_29 pisze:
Stopnie dojrzalosci to ogolnie 3- kiedy osiagnie sie III stopien dojrzalosci to wtedy niby do dwoch tygodni nastepuje rozwiazanie.Innymi slowami lozysko sie naturalnie starzeje,przechodzac przez 3 stopni dojrzalosci.Kiedy sie calkowicie zestarzeje,to podaje sygnal do mozgu...i idziemy rodzic  ;D

Właśnie. A jak czytam Wasze posty, to dużo dziewczyn ma 3 stopień i to naturalne.
Zobaczymy jutro, jak będzie ze mną.

reklama
I już po. Byłam u innego lekarza. Jestem po tej wizycie bardzo, bardzo zadowolona :D
Moje łożysko już się trochę postarzało (stopień drugi), ale dalej jest wszystko pozamykane.
Szyjka trzyma (a były obawy, bo poprzednio miałam ją mocno pozszywaną).
Dzidzia ma 2830, długie nogi i jest w dalszym ciągu Martynką ;D
Pępowiny w okół szyi nie ma!!!!!!
A... i jeszcze lekarz stwierdził, że to ktg nie jest beznadziejne. A myślę, że się zna. :)

no to humorek pewnie sie poptrawił
i bardzo dobrze
super będzie laseczka z długimi nogami :laugh: :laugh:

mokkate pisze:
I już po. Byłam u innego lekarza. Jestem po tej wizycie bardzo, bardzo zadowolona :D
Moje łożysko już się trochę postarzało (stopień drugi), ale dalej jest wszystko pozamykane.
Szyjka trzyma (a były obawy, bo poprzednio miałam ją mocno pozszywaną).
Dzidzia ma 2830, długie nogi i jest w dalszym ciągu Martynką ;D
Pępowiny w okół szyi nie ma!!!!!!
A... i jeszcze lekarz stwierdził, że to ktg nie jest beznadziejne. A myślę, że się zna.  :)

Mokkate , lekarz Ci powiedzial ze jeszcze kolo 3 tygodnie pochodzisz w ciazy??Ojej,a mnie juz nerwica bierze z tym III stopniem dojrzalosci.Dzis w nocy od bardzo dluzszego czasu(ostatnio mialam tak 24 stycznia) mnie bolal brzuch,krzyz i uda,ale probuje sie nie nastawiac,bule byly takie marne ze chyba nie ma co im zwracac uwage.U mnie niestety lekarz stwierdzil ze pepowina blizko glowki,no nie jest wokol szyjki ale roznie bywa.Mam nadzieje ze podczas porodu sie nie zaplata i nie bedzie chciala dusic mojej Majki,bo to bez sensu- przez 7 miesiecy ja wyzywiala a teraz ma chciec ja dusic...   ;)  :laugh:

Benita- lekarz stwierdził, że 2-3 tygodnie jeszcze pochodzę. :)
Pokazał mi w wodach płodowych (na USG oczywiście) maź płodową -takie "kłaczki".
Im "kłaczków" mniej, tym poród bliżej. :D
Dzieci donoszone nie mają skóry w mazi, bo wchłania się w całości.
Tak mi wytłumaczył.
A co do pepowiny, to co trzecie dziecko rodzi się owinięte i nic się nie dzieje.
Ja się tylko bałam, że jest teraz zbyt mocno obwiązana i zagraża dziudziusiowi.

A ja mam bardzo dobre lozysko, duzo wod, maly jest starszy o poltorej tygodnia niz wskazuje termin ostatniej miesiaczki, tylko lepek ma bardzo bardzo nisko i moja ginka stwierdzila ze zyczy mi abym dotrawala jeszcze do 26 lutego bo wtedy skonczymy 37 tydzien, ale jakos nie wierzy ze dotrwam do kolejnej wizyty na 1 marca ( a zeby sie nie zdziwila).

felqua pisze:
A ja mam bardzo dobre lozysko, duzo wod, maly jest starszy o poltorej tygodnia niz wskazuje termin ostatniej miesiaczki, tylko lepek ma bardzo bardzo nisko i moja ginka stwierdzila ze zyczy mi abym dotrawala jeszcze do 26 lutego bo wtedy skonczymy 37 tydzien, ale jakos nie wierzy ze dotrwam do kolejnej wizyty na 1 marca ( a zeby sie nie zdziwila).

Widzę, że Twoja ginka zlekceważyła siłę kobiecej psychiki!!!
To faktycznie może się zdziwić. ;)

mokkate pisze:
Jutro idę na USG. Mam nadzieję, że się dowiem, czy dalej wszystko pozamykane.
I jak tam łożysko, które dwa tygodnie temu miało stopień 1.
Mam nadzieję, że to nie oznacza, że urodze w kwietniu ;)

ja chyba zaraz zawału dostanę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
już nie wiem czy czytać co piszecie czy nie??
mokkate - my mamy prawie ten sam termin a mi lekarz wpisał III!!!! stopień dojrzałości łożyska - a dziecko jeszcze nie donoszone nawet :( :( :( :( :( :( :( :(

koga nie czytaj co niektórych wątków. Masz się zrelaksować i nie panikować ani nie myśleć o złych rzeczach. Może filmik lub książeczka dla relaksu? ::)

reklama
ja miałam usg robione w szpitalu 06.02 i Fasol ważył wtedy 3294g, łożysko było w II stopniu dojrzałości. zgiagnozowano w dalszym ciągu wielowodzie kieszonkowe.

Do góry