reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

ja najniższe na ktg miała 100-110. a to nie powinni monitorować przez dłuższy okres czasu??? a nie tylko jednorazowe ktg?

reklama
Monitorowali mnie powyże 40 minut i w ciągu tego czasu spadło dwa razy do 90.
Większą część oscylowało koło 124-140.
Jutro pójdę jeszcze raz...
Musze się jakoś zrelaksować przed tym badaniem....

mokkate powtorza badanie ja bylam 26 i tez mu zaczelo spadac ale po prostu zwial glebiej i nie bylo slychac na nastepne za tydzien,fajnie sie slucha tego serduszka i lomotu jhak kopie i sie wierci.bedzie dobrze.a skurcze jakies wykazalo to ktg? bo jeden pomiar mierzy tetno plpdu a drugi pomiar dotyczy skurczow macicy.a w jakiej pozycji lezalas podczas badania bo powinno sie lezec na lewym boku.na moim kazali polozyc sie na wznak a wiadomo ze wtedy macica uciska i przeplywy sa nieprawidlowe

kasiula o ktg poczytaj tutaj http://polki.wp.pl/kat,1676,wid,7004470,wiadomosc.html?ticaid=1fba&_ticrsn=5

ja byłam w 24 tyg na ktg jak podejrzewano skurcze
teraz nikt mi nic nie mówił że mam iść

każda z was chodzi na to ktg regularnie czy jak?????????????

reklama
Mamaoli- i nie wiem, czy to nie lepiej, że nie byłaś.
W końcu jest już dzidzia 7 miesięcy w brzuszku, rośnie zdrowo (bo duża jak na ten tydzień), rusza sie dużo, więc chyba jej  tak źle nie jest u mnie. Myślę, że byłabym zdrowsza bez tego KTG. :mad:

Sylwia- leżałam na lewym boku i nie miałam skurczy...

Do góry