reklama
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Ale ktg nie jest obowiązkowe, na SR położna mówila, że jak przyjedziemy rodzić, to na pewno je zrobią/.
ja się też nad tym zastanawiałm czy nie powinnam zrobić ktg, pytałam dzieciate znajome czy robiły i mówią , że tak ale nie rutynowo tylko jak była taka potrzeba np. przy bardzo wys, ciśnieniu, robiły w szpitalu bez skierowania od lekarza, a wszystkie miały ktg jak pojechały rodzić, więc chyba jak usg jest ok i nie ma żadnych skurczy czy bóli, to nie ma takiej konieczności
K
kasiula matula
Gość
to lekka ulga ze kilka z was tez nie mialo tego ktg
Nie martwcie się o KTG, bo najprawdopodobniej zrobią je Wam przed samym porodem.
Wystarczy wysłuchanie tętna płodu przy wizycie. U mnie niestety przy każdej wizycie jest ono z tymi zwolnieniami, dlatego ginka chciała sprawdzić dodatkowo na KTG.
Jestem dziś nastawiona, że nie pójdę... ale mąż mnie namawia na wizytę...
No nie wiem... Znowu będę miała doła...
Wystarczy wysłuchanie tętna płodu przy wizycie. U mnie niestety przy każdej wizycie jest ono z tymi zwolnieniami, dlatego ginka chciała sprawdzić dodatkowo na KTG.
Jestem dziś nastawiona, że nie pójdę... ale mąż mnie namawia na wizytę...
No nie wiem... Znowu będę miała doła...
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
Ja KTG też jeszcze nie miałam ale z tego co wiem to robi się je w końcówce ciązy (ok.36 tygodnia). Natomiast jestem juz po usg. Dzidzia nie chciała ujawnić czy jest chłopcem czy dziewczynką, waży 1800 g i jest ułozona główka do góry. Wszystkie wymiary wskazuja na 32 tydzień, czyli o tydzień później niż wg OM
reklama