Śledzie po kaszubsku

* 1/2 kg śledzi w oleju
* 1/2 szklanki marynowanych grzybów
* 4 cebule
* szklanka suszonych śliwek
* garść rodzynek
* słoiczek przecieru pomidorowego
* sól, pieprz, majeranek, sok z połowy plasterka cytryny
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać rodzynki i pokrojone śliwki. Smażyć 10 min. Następnie dodać przecier, przyprawy i 1/3 szklanki wody i dusić kolejne 5-10 min. Po wystudzeniu wymieszać ze śledziami pokrojonymi w słupki i posiekanymi grzybkami.

* 1/2 kg śledzi w oleju
* 1/2 szklanki marynowanych grzybów
* 4 cebule
* szklanka suszonych śliwek
* garść rodzynek
* słoiczek przecieru pomidorowego
* sól, pieprz, majeranek, sok z połowy plasterka cytryny
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać rodzynki i pokrojone śliwki. Smażyć 10 min. Następnie dodać przecier, przyprawy i 1/3 szklanki wody i dusić kolejne 5-10 min. Po wystudzeniu wymieszać ze śledziami pokrojonymi w słupki i posiekanymi grzybkami.
Ostatnia edycja: