reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

izi ja tort robilam z przepisy lysy w smaku zarabisty. fotka jest w temacie urodzinowym. luier robilam sama. blad popelnikam tylko bo niewstawilam odrazu go d lodowki i niewyrownalam dokladnie masy przed polozeniem lukru

reklama
ja wczoraj wieczorem zrobiłam, ale zmieniłam trochę.. wg tego jak już jadłam u bratówki, dałam ogorki konserwowe, i jeszcze wrzucę kukurydzę żeby fajnie kolorki grały:) aaaa i u nas daje się trochę majonezu a resztę i to sporą ok. duży kubek jogurtu naturalnego.
Będzie jak znalazł na wieczór, jeszcze pizzę przygotuję bo rodzenstwo przychodzi na kawę i ciacho a to będzie taki ciepły dodatek na szybko + sałatka:)

Wczoraj rozmawialam z Phelania wieczorem i narobila mi takiego smaku na saatke makaronowa ze to tej pory mi slinka leci:) I bedzie wieczorem bo musze ja zrobic!

Dziewczyny!! Po poscie Asko wrocilam do przepisu i zobaczylam ze nie ma kukurydzy! Ja teez ja dodaje, obowiazkowo!:)

Ja wczoraj też robiłam sałatke makaronową, ale swoją ;)
Makaron kokardki, pomidor, ogórek, szynka w paseczki, mozarella, majonez, sól, pieprz, tymianek. Czasami dodaję zamiast mozarelli oscypka, czasami dodaję tez paprykę.

Ja wiem... chcecie mnie wykończyć, chcecie żebym tłusta była!!:-DTemu ciągle mówicie o sałatce makaronowej, na którą choruję już 5 lat!!!!

reklama
Ja tez robię salatę z makaronem, ale jeszcze inną. Moj M uwielbia ja mniej, bo nie lubie makaronu:)

Makaron swiderki 0.5 kg
Ser zółty 0.2 kg
1 papryka czerwona, 1 ogorek
2 udka wędzone z kurczaka
pół puszki ananasa
puszka kukurydzy
puszka fasoli czerwonej
1 duza cebula
majonez

kukurydze i fasole odsączyc, makaron ugorowac, warzywa,ser,ananas i kurczak pokroic w kostkę. Wymieszac z majonezem, przyprawic solą i pieprzem.

Do góry