reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

Milva u nas też zupa makowa ;) Ale bez klusek, z kaszą i jeest słodka. I też tylko kobiety jedzą, faceci rzucają się na inne potrawy;p. Ja standardowo Wigilia u mamy-cudnie!!!!:-D:-):tak:

reklama
Asko, mama mojego Ex robila makówki z rozpuszczoną i lekko zastygniętą czekoladą, te buły taplały się w mleku i ta CZEKOLADA ach były tam jeszcze orzechy rózne, pekany, włoskie i słonawe pistacjowe, masakra, jakie to było dobre, nigdy nie udało mi się odtworzyć TAKIEJ makówki, szkoda, że to ich rodzinny przepis, cóż, dla tej makówki mogłabym się z Exem hatjnąć i później rozwieść, jak mnie dopuszczą do przepisu! hahaha

Ja dzis zrobilam cynamonowe pierniki bo nie mialam przyprawy do piernika ;-) w smaku super I w sumie nawet lepiej bo za piernikiem az tak nie przepadam

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 34
Asko już przepis wrzuciła. U nas zamiast buły daje sie na przemian sucharki. oczywiście bakalie- migdały, rodzynki. Polewamy ciepłem mlekiem żeby nie były suche.

chyba zrobię makówki zamiast moczki w tym roku, narobiłyście mi smaka, Ewka, myślałam, że masz jakiś tajemny, szczególny przepis ;) Mak gotujecie z wodą, czy z mlekiem? słyszałam, że lepiej z wodą, a później mlekiem tylko przelać całość na końcu, ewentualnie kolejne wartswy przelewać przy układaniu. Pytam, bo nigdy sama nie robiłam.

kota makówki z czekoladą??? hm.. brzmi pysznie choc z pewnoscią to nei są już prawdziwe śląskie makówki:)
wiesz co są rozne szkoły my gotujemy mak w wodzie bo te robione na mleku szybciej się psują a te na wodzie czasem zajadamy i przez cały tydzien, ale te na mleku są jednak ciut lepsze smakowo.

ewka ooo widzisz o maśle nie wiedziałam... chyba w tym roku dodamy:)

reklama
Do góry