reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

nikus jasne ze tak, mozesz cos napisac polewą czekoladową(ale taką gęstszą) możesz tez dostać pisaki do tego lukrowe w sklepie lub coś za pomocą posypek ułożyć.
maleństwo superrr torty, też lubię tortownię ale jednak to dość drogi portal a na allegro idzie dostać rzeczy kupę taniej, przykład zestaw do modelowania masy wa identyczne komplety sprawdzałam!!! tortownia 119,99 a na allegro kupiłam za 19,99 !!! skąd taka przebitka nie mam pojęcia!!!!!

reklama
nikuss no mozesz na gore ciut gesciejszy zrobic ale jak dobrze sie juzz stężeje to i tak nie powinno być problemu

moje wypieki na wczorajszą rocznicę.. ciasto orzechowe z kremem waniliowym IMG_8514.jpg rolada z musem jabłkowym(własnej roboty)IMG_8520.jpg chlebek bananowy KotyIMG_8524.jpg hm.. chyba juz go kiedyś robiłam jest ok, ale jakoś nei zachwycił mnie tak jak Was wszystkich, jednak będę zdecydowanym zwolennikiem keksu Mły :):) ale pewnie i chlebek jeszcze kiedyś zrobię, fajny wilgotny, ładnie wyrósł, ale jakiegoś szału na mnie nie zrobił. Na foto nie ma jeszczze sernika z jogurtu greckiego, nie załapał się... ale ponoć jest bardzoo dobry!

asko- az mi ślinka pociekła:p

Tez kiedys robiłam chlebek babanowy, wsumie dwa, bo akurat szlam do mamy na kawe i jej tez zrobiłam (bo naprawde błyskawicznie to idzie) i tj Asko, po komantarzach dziewczyn spodziewałam sie Bóg wie czego;p ale nie powiem bardzo fajny jest

Aha... jeszcze pytanie Asko do Ciebie:) Lepiej podac nasaczony czyms biszkopt, czy suchy? Moze byc np nasaczony pinacolada? tzn tak troszke zmieszanka z woda przegotowana? czy czyms innym lepiej nasaczyc?

Ostatnia edycja:
nikuss koniecznie nasąćz, nawet najlepszy tort będzie do dupy jak biszkopt będzie suchy, ja z reguły nasączam, albo herbatą z wodą, albo rumem z wodą, zdarzyło mi sie też dolewać spirytusu do ponczu lub do kremu:)

hehe mam jeszcze wszystkiego w lodówce pełno na jutro więc zapraszam na kawę i ciacho:)

nikus zgadzam sie z asko ja tez zawsze nasaczam czasami nawet i woda z cytryna bo nie lubie za suchych tortow:)
asko gdybym miala blisko do cb to bym cie nawiedzila heheh ta rolada taka apetyczna:D

łysa mam identyczny przepis nawet jest tu na forum czekoladowe ciasto doskonałe, jest przepyszne!!! smakuje jak ptasie mleczko z milki mniammmmmm

reklama
Asko dziekuje, przynajmniej nie musze sie martwic że bedzie nie dobre skoro mowisz ze pycha :* mam tylko nadzieje że sie schlodzi bo cos chyba pokickalam z zelatyna :baffled:

Do góry