reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

reklama
Do gotowania mam lewe ręce i lenia-na zmianę ale niektóre Wasze propozycje budują mnie i zaczynam myśleć, że chyba dam sobie szansę w kuchni ;)

Wczoraj robiłam już drugi raz faszerowane papryczki Mły - pyszne ! Dodałam tylko mięska, więcej cebuli i pół puszki kukurydzy. To atrakcyjnie wygląda i może być super pomysłem na stół gdy spodziewamy sie gości. Chlebek bananowy Koty robię już podwójną porcję bo piec trzeba godzinę a znika w pół :-)

Przez 3 dni z rzędu robiłam Mły panna cottę tylko z różnymi galaretkami i placki kurczakowe 270... tylko trochę zmodyfikowane i już nam się znudziło więc dziś skusiłam się w końcu na słynny chlebek bananowy i jest rewelacyjny! Bomba! A z przepisu na meksykańskie naleśniki ukradłam tylko sposób na "farsz" a naleśniki (które niezbyt lubimy) zastąpiłam makaronem lasagne :)

Więc może wrzućmy kilka przepisów dla mam w wersji Light??
Bo wiadomo, ze i te które już tu są można modyfikować ale sama wiem ze przez brak czasu nie ma czasem człowiek siły i głowy do tego.

Ostatnia edycja:
Srednio smaczne ale niskokaloryczne :)

Serek do smarowania chlebka (zamiast masła)

Chudy twarozek
2łyżeczki jogurtu naturalnego
Pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz- do smaku.

Twarożek zblenderowac na gladką masę, dolozyc jogurt i posiekany szczypiorek, posolic, popieprzyc do smaku i smarowac chlebek :) Gotowe

reklama
Sosnowiczanka, a mnie się wydaje apetyczny :) I od razu przyszło mi do głowy, że można go zmieszać ze startym na tarce ogórkiem (a jeśli z czosnkiem to prawie jak tzatziki), albo w innej opcji z ostrą paryką :)
Nie wiem tylko jak z kalorycznością, bo twaróg mimo wszystko nawet chudy jest tłusty ;)

Do góry