reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
Dzisiaj m z moja siostra zrobili faworki!!! bo mieli ochote i tak sie jadlo i jadlo, dopiero po chwili uswiadomilam sobie ze jutro na wage u lekarza na wage "skoczyc" trzeba.A ostatnio wieczorem jak sie wazylam to juz bylo +20kg :szok: a jak juz pisalam, nie naleze do szczuplych.Ja sie pocieszam ze 20-13(okolo) ktore schudlam 3 miesiace przed ciaza, wiec tak naprawde jestem 7 kg na plusie.Ale jakos bardzo tej mojej wagi nie przezywam.
W pasie 120cm!!!!

po dzisiejszej wizycie mam 8,5 kg na plusie....w miesiąc przybyło mi prawie 2 kg z czego praktycznie 1 kg to mała.....a jeszcze przybędzie....z tej ciąży wyjdę z gorszym bilansem ale cóż....zrzuci sie potem:)

Ja to sobie tak myślę że o matko ile ja to przytyłam (18), ale powiedzcie mi jak mam sobie odmówić coś słodkiego, a jak mam na coś ochotę?! Do cholery jestem w ciąży! Wolno mi a nawet powinnam sobie dogadzać - po ciąży będę się martwić. Znam jedną, która w ciąży się 'odchudzała' i po ciąży wyglądała jak sprzed i dziecko okey...ale po co się tak katować

A u mnie jakoś brak apetytu. Zauważyłam jedynie zwiększone zapotrzebowanie na owoce a zwłaszcza banany, za którymi wcześniej aż tak nie przepadałam. U mnie 7,5 kg na plusie ale miałam zalecenia od lekarza aby nie przytyć więcej niż 13 kg ze względu na moją nadwagę. No i to trochę mój triumf, bo z córką przytyłam 16 a że mam tendencję do tycia to bałam się, że waga będzie się też kręciła ok 15 kilo. No a bez względu na to ile się przytyje w czasie ciąży można to spokojnie zgubić tylko trzeba się przypilnować. Niestety nie zrobiłam tego po pierwszej ciąży, ale teraz jestem zdeterminowana i zamierzam pozbyć się ok. 30 kilogramów do końca roku.

A ostatnio wieczorem jak sie wazylam to juz bylo +20kg :szok: a jak juz pisalam, nie naleze do szczuplych.Ja sie pocieszam ze 20-13(okolo) ktore schudlam 3 miesiace przed ciaza, wiec tak naprawde jestem 7 kg na plusie.Ale jakos bardzo tej mojej wagi nie przezywam.
W pasie 120cm!!!!

A ja rok temu schudłam ok. 15 kg na Dukanie i ważyłam 78kg (wiem, że są różne opinie o tej diecie, ale mi ona pasowała, dobrze się na niej czułam i chudłam ładnie, ale po 5 miesiącach mi się znudziło :p).
W momencie zajścia w ciążę waga wskazywała 87kg (bo efekt jojo dał mi 9kg wzwyż znów). No a teraz ważę już 104-105 na wadze w domu... Mój mąż się ze mnie śmieje, bo mówi, że jak w poniedziałek wejdę w ciuchach i butach na wagę u gina to będzie 120 !!
A on skubany ile by nie jadł waży 80kg przy 190cm wzrostu - oszust jeden!

Ja obwodów sobie nie mierzę, bo nie mam porównania z pozycją startową :) ale co tam, jestem w ciąży... żyję nadzieją, że po ciąży uda mi się zejść choć do 80-83kg... bo ja mam 186cm wzrostu.. i przy takiej wadze już wyglądam OK.

ja mam juz 15 kg na plusie i z dnia na dzien jakby mi przybywalo kg, bo zauwazylam, ze woda sie we mnie zbiera, jak przed @ :baffled: kurde waze 71 kg!!!! Mam nadzieje, ze po samym porodzie sporo mi zejdzie od razu :-) moja corcia to klocuszek raczej bedzie, lekarz wrozy ok 4 kg + lozysko, woda, krew....mam nadzieje, ze sie sporo tego uzbiera :-p

reklama
Ja 11+ to lepiej niż w poprzedniej ciąży, bo wtedy już miała około 17 na plusie. Wagą się nie przejmuję, bo ostatnio wszystko zrzuciłam a nawet za wiele:-D

Do góry