reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
Dzisiaj m z moja siostra zrobili faworki!!! bo mieli ochote i tak sie jadlo i jadlo, dopiero po chwili uswiadomilam sobie ze jutro na wage u lekarza na wage "skoczyc" trzeba.A ostatnio wieczorem jak sie wazylam to juz bylo +20kg :szok: a jak juz pisalam, nie naleze do szczuplych.Ja sie pocieszam ze 20-13(okolo) ktore schudlam 3 miesiace przed ciaza, wiec tak naprawde jestem 7 kg na plusie.Ale jakos bardzo tej mojej wagi nie przezywam.
W pasie 120cm!!!!

po dzisiejszej wizycie mam 8,5 kg na plusie....w miesiąc przybyło mi prawie 2 kg z czego praktycznie 1 kg to mała.....a jeszcze przybędzie....z tej ciąży wyjdę z gorszym bilansem ale cóż....zrzuci sie potem:)

Ja to sobie tak myślę że o matko ile ja to przytyłam (18), ale powiedzcie mi jak mam sobie odmówić coś słodkiego, a jak mam na coś ochotę?! Do cholery jestem w ciąży! Wolno mi a nawet powinnam sobie dogadzać - po ciąży będę się martwić. Znam jedną, która w ciąży się 'odchudzała' i po ciąży wyglądała jak sprzed i dziecko okey...ale po co się tak katować

A u mnie jakoś brak apetytu. Zauważyłam jedynie zwiększone zapotrzebowanie na owoce a zwłaszcza banany, za którymi wcześniej aż tak nie przepadałam. U mnie 7,5 kg na plusie ale miałam zalecenia od lekarza aby nie przytyć więcej niż 13 kg ze względu na moją nadwagę. No i to trochę mój triumf, bo z córką przytyłam 16 a że mam tendencję do tycia to bałam się, że waga będzie się też kręciła ok 15 kilo. No a bez względu na to ile się przytyje w czasie ciąży można to spokojnie zgubić tylko trzeba się przypilnować. Niestety nie zrobiłam tego po pierwszej ciąży, ale teraz jestem zdeterminowana i zamierzam pozbyć się ok. 30 kilogramów do końca roku.

A ostatnio wieczorem jak sie wazylam to juz bylo +20kg :szok: a jak juz pisalam, nie naleze do szczuplych.Ja sie pocieszam ze 20-13(okolo) ktore schudlam 3 miesiace przed ciaza, wiec tak naprawde jestem 7 kg na plusie.Ale jakos bardzo tej mojej wagi nie przezywam.
W pasie 120cm!!!!

A ja rok temu schudłam ok. 15 kg na Dukanie i ważyłam 78kg (wiem, że są różne opinie o tej diecie, ale mi ona pasowała, dobrze się na niej czułam i chudłam ładnie, ale po 5 miesiącach mi się znudziło :p).
W momencie zajścia w ciążę waga wskazywała 87kg (bo efekt jojo dał mi 9kg wzwyż znów). No a teraz ważę już 104-105 na wadze w domu... Mój mąż się ze mnie śmieje, bo mówi, że jak w poniedziałek wejdę w ciuchach i butach na wagę u gina to będzie 120 !!
A on skubany ile by nie jadł waży 80kg przy 190cm wzrostu - oszust jeden!

Ja obwodów sobie nie mierzę, bo nie mam porównania z pozycją startową :) ale co tam, jestem w ciąży... żyję nadzieją, że po ciąży uda mi się zejść choć do 80-83kg... bo ja mam 186cm wzrostu.. i przy takiej wadze już wyglądam OK.

ja mam juz 15 kg na plusie i z dnia na dzien jakby mi przybywalo kg, bo zauwazylam, ze woda sie we mnie zbiera, jak przed @ :baffled: kurde waze 71 kg!!!! Mam nadzieje, ze po samym porodzie sporo mi zejdzie od razu :-) moja corcia to klocuszek raczej bedzie, lekarz wrozy ok 4 kg + lozysko, woda, krew....mam nadzieje, ze sie sporo tego uzbiera :-p

reklama
Ja 11+ to lepiej niż w poprzedniej ciąży, bo wtedy już miała około 17 na plusie. Wagą się nie przejmuję, bo ostatnio wszystko zrzuciłam a nawet za wiele:-D

Do góry