reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
OlciaOlcia tylko pozazdrościć...ja wiem ze te moje 10 kg to wcale nie jest jakoś bardzo dużo...tym bardziej ze mam ponad 170cm ale nie bede sciemniać ze się nie przejmuje...Mam nadzieje, że bedzie tak jak pisze Anek i Trina, ze szybko wszystko zleci - trzymam Was za słowo dziewczyny:)

fakt do komunii w maju dobrze by było już nie wyglądać jak hipopotam. Mam już sukienkę w którą chciałabym się zmieścić bo kupiłam na początku ciąży i nie zdążyłam nawet załorzyć bo mi cycki urosły, ale obawiam się że przy karmieniu i tak garderoba będzie nieco inna. Mi po porodzie z 10kg od razu zeszło ale synuś ważył prawie połowę tego.

Paluszek, ja w pierwszej ciazy z 56 do 74 dobilam po porodzie sie wazylam i bylo 68 ... Udalo mi sie zrzucic do 62 i nigdy juz w dol waga na dluzszy czas nie spadla :( a chcialam aby byla jak przed ciaza ... Moze to smiesznie zabrzmii, w Irlandii ciezko mi spada waga ... Jak jade do pl to jem wszystko wszedzie o kazdej porze dnia i nocy I nic waga w ogole nie idzie w gore jeszcze spadnie troszke, ostatnio bylam u tesciowej, mieszka we wloszech i to samo jem wszystko Lubie jesc co ja moge za to :) i w ciagu 10dni jeszcze spadla waga o niecale dwa kilosy ! Po prostu klimat w Irl mi chyba nie sprzyja zbytnio w odchudzaniu ... Ale to zadna wymowka, musze sie za siebie brac porzadnie Jak organiz wroci po ciazy do spokoju :)

sylcia wiem o czym mowisz ;-) my jak wyjezdzalismy na Wyspy to momentalnie tylam jedzac tyle co w Polsce :no: moj rekord to 8 kg w 2 miesiace :zawstydzona/y: dobilam do 64 kg wtedy :no: poprostu jedzenie jest bardziej napakowane chemia.
Ja juz mam ok 15 na plusie :szok: martwie sie, ze do wesel nie zdarze zrzucic :-( a mamy ich w tym roku 5!!! pierwsze 26 maja a pozniej juz co 3 tygodnie

Maron, noo to sie wybawisz na weselach :) ja tez bym chciala do maja wygladac w miare godnie, Bo do pl chcemy jechac cala rodzinka, A w rodzinie D juz siostry sie smieja ahh ciekawe jak ja to zrzuce ze duza jestem :p:) niby zarty zartami a czlowiek sobie to bierze do serca :( moj rekord byl rewelacja w ciagu trzech tyg jak przyjechalam pierwszy raz do irl w odwiedziny przytylam z 48 do .... 54 !!! I tylko 3 tyg :/:/:/

reklama
Ja wczoraj kupiłam sobie spódnicę nieciążową i spodnie:) w rozmiarze +/- jak przed ciążą - zobaczymy kiedy w nią wejdę:)
A co do tycia na wyspach...to cos w tym jest byłam z mężem rok w UK pracowałam głównie fizycznie, jako pokojówka i na recepcji, bywało, że na dwie zmiany, nie mielismy samochodu wiec z kolejki drałowałam dzien w dzien po 2 km do i z pracy, jadłam normalnie, na pewno nie więcej niz w PL a już po kilku miesiącach miałam +5kg...po przyjezdzie do Polski po niecałym miesiącu nic nie robiąc ważyłam mniej niz przed wyjazdem - to żarcie na wyspach po prostu Polakom nie służy...:)
Co do wracania do wagi z przed ciąży - dobrze ze siebie mamy:) razem bedzie łatwiej się motywować

Do góry