reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dużo ciała do kochania czyli przyrost/ubytek wagi w ciąży :P

Sarka ja się nie odchudzam, nie bardzo tak jak się karmi piersią, poprostu jakoś tak samo spada. Wyeliminowałam jedynie dużą ilość słodyczy którą jadłam tonami w ciąży :-D I staram się ostatni posiłek zjeść do 18.

reklama
Kolejny tydzień minął...
w dniu porodu 77kg
po 2 tyg od porodu 69
po 4 tyg od porodu 67,5kg
po 6 tyg od porodu 66
do wagi wyjściowej zostało 3kg
do celu...troche więcej;-)

Wiec teraz JA :-):-p
W dzien porodu: okolo 62 (+-18 kg na plus w czasie ciazy)
W dzien wypisu: 57, 25kg (5kg mniej)
Trzy i pol tygodnia po porodzie: - 11kg (51 na liczniku- jak dla mnie mogloby tak zostac !!!)

Ania widzę, że idziemy podobnie :-) U mnie też już 51. I w sumie też mogłoby zostać, bo ważyłam wcześniej przed ciążą 47 i chciałam ciut przytyć. Ale póki co wciąż widzę tendencję spadkową :dry:

Betiks milo, ze nie jestem jedna, ktora chce zeby po ciazy cos zostalo:-p. Ja przed ciaza wazylam 44-46kg (waga mi sie wahala, wiec nie jestem w stanie dokladnie okreslic)trzymam za nas kciuki, zeby cos jednak zostalo a nie non stop spadalo :-)

Ja tak pięknie traciłam na poczatku na wadze, a teraz zastój... a nawet i może z 1kg więcej :szok::-D
Ale jak ja sobie nie żałuje i non stop coś przeżuwam, buzia mi się dosłownie nie zamyka ciągle coś jem :no: i pije straaasznie dużo.
Jeju jak ja bym chciała wazyć chociaż 60kg :D 50 to w ogóle jak dla mnie abstrakcja hehe. Teraz waże około 71 a waga sprzed ciąży 69 :baffled: wezme się za siebie niedługo mam zamiar sie zapisać na aerobik mam nadzieje ze po połogu i po wizycie u gin dostane zgode

reklama
Ja to chyba przestane tu zaglądać bo w depresję popadnę:confused2: ja żeby tak chudnąc jak wy musiałabym byc na jakiejś diecie głodowej:wściekła/y: samo tak o za nic mi nie spadnie. Nathani piszesz że po 18 nic nie jesz...i co? nie jestes potem głodna? ja jak Aisha zmiatam co popadnie, mam taki apetyt że niedługo odkurzacz będzie w moim domu zbędnym sprzętem bo ja go skutenie zastąpię:sorry: Nie to że sie obżeram ale po prostu ciągle jestem głodna własnie tak jakbym na jkiejś diecie była:/// czuję że dopuki karmię i nie będę na konkretnej diecie to nic mi już nie spadnie a do wagi sprzed ciązy mam ....14 kg:eek::no:

Do góry