reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

ja nazet nie będę sprawdzać, czy dosięgam podłogi palcami, bo raczej nie... wczoraj na szkole rodzenia siedząc po turecku nie mogłam utrzymać wyprostowanych pleców! a wstawanie z kucek t mordęga, ktoś musi mi pomóc, ale to jest rezultat leżenia w łóżku przez pierwsze miesiące ciąży. Na basen chętnie bym się wybrała, ale boję się, że znowu dostanę zakażenie :( a nie chce już brać antybiotyków. dla mnie najważniejsze jest to, aby po porodzie zmieścić się w ciuchy sprzed :)

reklama
No właśnie, z tym basenem, to tak nie ciekawie, na jedno pomaga a na drugie szkodzi. Lubię popływać, ale jak sobie pomyślę, jakie brudasy potrafią do wody się władować, ludzie nie myślą, że grzybicę trzeba najpierw wyleczyć, tylko że szkoda im by wejściówka się zmarnowała. Ja na początku ciąży chodziłam i też już zaczęłam czuć pewien dyskomfort, ale na szczęście samo przeszło, bez lekarstw. Teraz siedzę w domku i nikt mnie niczym nie zarazi :)

dla mnie głównym problemem z basenem jest bark kostiumu w którym dzidziuś by się zmieścił, bo dwuczęściowego już dawno nie noszę ze względu na rozstępy z pierwszej ciąży - nie będę ludzi straszyć. Sprzedją niby kostiumy ciażowe ale szkoda mi na kilka miesięcy kupować.

ja nie mam oporow do noszenia dwuczesciowych pomimo rozstepow, lubie sie opalac, a w jednoczesciowce to tak nie bardzo. Poza tym sa o wiele gorsze efekty wizualne jak rozstepy i panie nie maja oporow, ze wylewa im sie sadelko :-D naturalna kolej rzeczy jak ma sie dzieci. Tylko nieliczne szczesciary maja brzuszki jakby dzieci w sklepie kupily ;-).
No i w ciazy jednak sobie daruje ze wzgledu na ilosc bakterii w wodzie, po co ryzykowac.

Digitalis- ja kupiłam na allegro używany strój ciążowy, wyprałam go w 90stopniach ;-) za 20zł a jak nowy jest, nowe takie są za ponad 100zł.
Ja uwielbiam basen i w ciąży z Danielkiem chodziłam co drugi dzień, przez całą ciążę żadnej infekcji nie miałam. Teraz chodzę sporadycznie bo ktoś musi Małego pilnować:)

Już nie mogę się doczekać aż będę chodziła w normalnych ciuchach sprzed ciąży... marzy mi się rurki i koszula
:cool2:
i najbardziej boję się rozstępów, po Danielku nie mam ani jednego ale wiadomo że w każdej ciąży inaczej. Smaruję się 3 razy dziennie i zobaczymy. Bo kilogramy zgubić można a rozstępów już nie :(

Ostatnia edycja:
Już nie mogę się doczekać aż będę chodziła w normalnych ciuchach sprzed ciąży... marzę mi się rurki i koszula :cool2:

oj ja tez, znow cale wieki nie wloze dresu ani nic podobnego... juz nawet lustro omijam z daleka bo obraz nedzy i rozpaczy mnie przygnebia:-D za to pozniej sobie odbije ;-)

Własnie stanęłam na wagę i się przeraziłam.
3.11 ważyłam 75, jakiś czas temu sie ważyłam i było 76.5 a teraz wchodzę na wagę i mam 75.5. straciłam 1kg. Czy powinnam sie martwić?

reklama
Dee ja też ostatnio spadłam 1 kilo, a za 2 dni już byłam 2 na plusie:-p także u mnie to był jakiś chwilowy spadek wagi, może u Ciebie też

Do góry